Sport

KOŠMAR DUŠKA TOŠIĆA Skrivio dva penala, dobio crveni karton, pa POBJESNIO u debaklu Piksijevog Gvangžua (VIDEO)

Nadao se Dragan Stojković Piksi da će megdan sa Šenženom biti idealna prilika da se prekine crna serija bez pobjede. Njegov Gvangžu R&F je u posljednja dva kola igrao dobro, uzeo po bod Šangaj SIPG-u i Đengsuu, timovima iz vrha tabele.

KOŠMAR DUŠKA TOŠIĆA Skrivio dva penala, dobio crveni karton, pa POBJESNIO u debaklu Piksijevog Gvangžua (VIDEO)
Foto: Screenshot Youtube

Šenžen je do ovog kola bio u zoni ispadanja. Međutim, sad je izašao iz njega, pošto je Piksijev tim doživio brodolom u zaostaloj utakmici 22. kola kineske Superlige 0:4!

Nije tu sam Piksi najveći krivac. Njegovi igrači su bili potpuno dekoncetrisani, mučili su se u duelima sa snažnim Džonom Merijem, nekadašnjim napadačem Vojvodine. Tako dekoncetrisani uspjeli su da skrive čak tri penala?! Nažalost, dva su bila posljedica zakašnjelih prekršaja Dušana Tošića.

Prvi čist kao suza, nije se bunio ni bivši štoper Crvene zvezde. Ali ovaj drugi… Rvali su se Tošić i Meri, Kamerunac je pao, a australijski sudija Metju Kondžer ne samo da je pokazao na bijelu tačku, no je Tošiću zbog prigovora pokazao jedan, pa i drugi žuti karton i ostavio Gvandžou da se brani sa devetoricom, jer je krajem prvog poluvremena isključio još jednog Gvangdžouvog igrača. Skroman utisak, pretjerao je Australijanac barem što se tiče tog drugog kartona za Tošića. Kako bilo, tako osakaćeni, Piksijevi puleni jednostavno nisu mogli ništa, piše Blic Sport.

https://www.youtube.com/watch?v=FIsh7_tMVuQ

Što se tiče preostala dva meča, Hebei je na gostovanju kod Peking Ženhea slavio sa 2:1, dok je Šangaj SIPG deklasirao Tijanđin Tedu sa 5:1 uz evrogol Marka Arnautovića. Zbog ovakvih golova su ga i doveli iz Vest Hema za 25.000.000 evra.

Srijeda

Šangaj SIPG – Tijanđin Teda 5:1 (1:1)

(Venđun 10, Arnautović 48, Šenglong 71, Hujkag 85, Ahmedov 90 – Vagner 18)

Peking Ženhe – Hebei 1:2 (1:1)

(Fernandez 28 – Laveci 33pen, Suešeng 79)

Šenžen – Guangdžou R&F 4:0 (1:0)

(Sousa 45pen, 94, Mari 54pen, Čao 90)