Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

KRAH KRISTIJANA RONALDA Otkazuju mu sponzori, gubi nagrade i ipak mora na sud

Sport
Autor:

Foto: Tanjug/AP

U samo dva mjeseca, otkako je dres Reala zamijenio dresom Juventusa, Kristijanu Ronaldu mu se okrenuo naglavačke, ostao je bez dva priznanja za najboljeg na koja je, neskromno, računao, a onda je od marketinške zlatne koke postao uteg, osumnjičenik za silovanje od kojega su se u strahu da i njih ne povuče prema dnu počeli ograđivati sponzori.

Zagovornici teorija zavjere došli su na svoje, čak i sam Ronaldo vjeruje da je žrtva urote. Prema “La Repubblici”, za sve što mu se događa Portugalac krivi Florentina Pereza koji mu se, vjeruje Ronaldo, osvećuje i želi ga uništiti zato što je napustio Real.

Iz Ronaldove perspektive donekle je i razumljivo što paranoično vjeruje da je žrtva urote. Jer svijet koji mu je do prije nekoliko mjeseci bio pod nogama, sada se na njega srušio.

Odlaskom u Juventus želio je novi početak, a proživljava najgoru jesen života u kojoj je preko noći izgubio i status nedodirljivog u fudbalskom svijetu i ugled. Prvo je ostao bez UEFA nagrade za najboljeg fudbalera godine, a to je primio toliko teško da se čak nije ni pojavio na ceremoniji na kojoj je Luka Modrić proglašen najboljim.

Španjolski mediji prenijeli su da se Portugalac javio Modriću i čestitao mu na nagradi poručivši da nema ništa lično protiv Luke, već da je ljutit na ljude iz FIFA koji mu nisu dodijelili nagradu”. Slučajno ili ne, “nagradu” odnosno crveni karton je dobio je već u utakmici 1. kola Lige prvaka protiv Valencije. Bilo mu je to prvo isključenje u takmičenju u kojem je najbolji strijelac u istoriji.

– Oni žele uništiti mog brata i spustiti ga na zemlju – poručila je Ronaldova sestra Katia Aveiro.

Novi udarac njegovom egu i statusu najboljeg na svijetu uslijedio je nekoliko dana poslije kada je FIFA proglasila Luku Modrića najboljim na svijetu.

I tu je ceremoniju odlučio uvrijeđeno bojkotovati, a nije čak dobio ni očekivanu utješnu nagradu za najbolji pogodak sezone za sjajne makazice protiv Juventusa u Ligi prvaka, piše vecernji.hr.

 

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO