Sport

KREĆE EVROLIGA Fenerbahče testira novi Zvezdin tim

Košarkaše Crvene zvezde očekuje start nove sezone i utakmica prvog kola Evrolige sa ekipom Fenerbahče Beko. Utakmica se igra u petak od 19.45 časova u Istanbulu.

KREĆE EVROLIGA Fenerbahče testira novi Zvezdin tim
FOTO: KK CRVENA ZVEZDA

Ekipa Fenerbahčea doživjela je puno promjena u igračkom a  na klupi je Želimira Obradovića zamijenio selektor Srbije Igor Kokoškov.

Za Zvezdaše najzvučnije ime koje je stiglo u Istanbul je svakako Lorenco Braun bivši član beogradskog tima, a osim njega su stigli Dajšon Pjer, Edgaras Ulanovas, Džastin Hemilton, Danilo Bartel, Edi Džerel…

-Očekuje nas teška utakmica, na prvom mjestu zbog činjenice da je prva nakon duge pauze. Gostujemo ozbiljnoj ekipi koja je doživjela promjene između dvije sezone. Nema sumnje da će svi željeti da se dokažu na premijeri, svojim navijačima, novom treneru Igoru Kokoškovu. Zbog tih promjena formiran je utisak u javnosti da je taj tim slabiji nego prošle sezone, ali to nema uporište u činjenicama. Došli su odlični igrači, vodi ih odličan trener, žele kao i mi dobro da otvore takmičenje, i sa te strane čeka nas izuzetno težak posao. Sa druge strane, mi nismo imali ozbiljniju provjeru sa nekim evroligašem tokom pripremnog perioda koja bi nam dosta pokazala za ovakvu utakmicu i zbog toga nam na primjer mnogo nedostaje meč sa Efesom u Antaliji. Pripremali smo se tokom ljeta u novim kovid okolnostima, imali smo i peh sa Nokom, Teri koji je stigao kao zamjena nije još spreman, ekipa još uvijek nije formirana. Bez obzira na sve, želimo da odigramo dobru, borbenu utakmicu, čime bi sebi dali šansu u Istanbulu da dođemo do rezultata – rekao je trener Saša Obradović.

Kapiten Branko Lazić ističe da je ekipa na novom početku.

– Ekipa Fenera jeste doživela brojne promjene, ali to je iz igračkog ugla, uvijek dodatni motiv za sve novopridošle da se pokažu. Ostali su neki vrlo važni igrači, počev od De Koloa i Veselog. Izuzetno jaka ekipa u koju je ubačena i nova svježa krv, stigao je selektor Igor Kokoškov. Mi smo takođe doživjeli promjene, nismo još uigrani, nismo ni kompletirani, ali očekujem kao što uvijek kažem, da se borimo, držimo dogovora iz svlačionice. Duga je pauza iza nas, radujemo se početku takmičenja i utakmicama, jer smo posljednju zvaničnu odigrali još sa Makabijem – rekao je kapiten crveno-bijelih.