Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

KRIZA U BARSELONI Na pomolu predsjednički izbori

Sport
Autor:

Foto: QUIQUE GARCIA/EPA

Velika kriza potresa Barselonu! Nakon što je šest članova uprave podnijelo ostavke nezadovoljni potezima predsjednika Đosepa Marije Bertomeua, klub ide ka novim izborima koji su trebali biti održani tek u 2021. godini.

Ostavke su dali Emil Rusand, Enrike Tombas, Silvio Elias, Đosep Pont, Maria Teićidor i Đordi Kalsamiljia, ali postoji još nezadovoljnih kojima su dosadile afere i česti sukobi unutar kluba.

-Nezadovoljni smo nesretnom epizodom vezanom za društvene mreže, poznatom kao “Barsagejt” a za koju smo saznali iz medija. Tražimo da se konačno predstave rezultati revizorske kuće i da svako podnese svoju odgovornost. Predlažemo da se što prije organizuju novi predsjednički izbori u klubu“, poručili su.

Barselona je uzdrmana informacijama da je kompanija “I3Venture”, stvarala lažne profile preko kojih je pisala negativne komentare o Bertomeuovim protivnicima uključujući kandidata za predsjedničke izbore Viktora Fonta, ali i Mesija.

Pored toga navodno je predsjednik dostavio medijima informaciju da igrači ne žele smanjenje ugovora tokom pandemije virusa korona, što se kasnije pokazalo kao netačno, te nije ponudio Mesiju novi ugovor već je inicirao sukob preko Erika Abidala. Igrači su posebno bijesni jer su oni inicirali čak i dodatno smanjenje kako bi sačuvali radna mjesta običnih radnika.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO