Sport

Lalatović: Izbjegnut je masakr (VIDEO)

Poslije prekinute prijateljske utakmice u Italiji protiv Breše, šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović izjavio je da je incident bio unaprijed planiran i da ne može da zamjeri navijačima koji su uletjeli na teren nakon što su ugledali albanske zastave.

Lalatović: Izbjegnut je masakr (VIDEO)
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Meč je prekinut u 50. minutu, nakon što je grupa Albanaca provocirala navijače novosadskog tima.

Sve ovo što se dogodilo je bilo planirano od strane onih koji su isprovocirali incident. Na ogradi pored terena, nekoliko Albanaca je razvilo albanske zastave, nadajući se upravo ovakvoj reakciji naših navijača, s obzirom na to da je iza ograde bila grupa od 20-30 ljudi koji su čekali da se obračunaju sa njima. Na sreću, izbjegnut je masakr koji je mogao da se dogodi. Naši navijači su veliki Srbi i patriote, a ja, iako ne opravdavam postupak, u isto vrijeme ne mogu ništa ni da zamerim bilo kome od njih. Jednostavno, svi mnogo volimo našu Srbiju i naše Kosovo, te ne možemo da ostanemo imuni kada nam neko dira osjećanja prema našoj zemlji – kaže Lalatović.

Utakmica između Breše i Vojvodine je prethodno bila prekinuta i u 26. minutu i to nakon što je glavni sudija meča pokazao crveni karton Lalatoviću, koji je potom na nekoliko minuta bio povukao ekipu sa terena.

– Mi nismo došli da budemo sparing-partner fudbalerima Breše i da im pomognemo da se oni raspucaju i daju nam pet komada. Prvi gol su dali iz nepostojećeg penala, drugi iz ofsajda, Drinčiću su iscepali dres, a mi za prvih 20 minuta bukvalno nijedan faul nismo dobili. Kada sam povukao ekipu, u prostoru između svlačionica, bukvalno su mi i njihovi igrači prilazili i govorili da ne razumeju zašto je ovakvo suđenje i da se i oni slažu da je sramota. Rekao sam da, ako se ovakvo suđenje nastavi, mi više definitivno nećemo igrati. Srećom, suđenje je nakon toga bilo korektno . nakon toga smo pokazali  da umijemo da igramo, preuzeli smo posjed lopte i potpuno zasluženo došli do pogotka. Da je utakmica nastavljena, ubeđen sam da ne bismo izgubili. Breša je pokazala da dolazi iz mnogo jačeg takmičenja, ali bez obzira na to, smatram da uopšte nismo ostavili loš utisak – izjavio je Lalatović za klupski sajt.