Sport

"MOGLO JE I GORE" Trener Igokee Dragan Bajić zadovoljan žrijebom za Ligu šampiona

Igokea će u FIBA Ligi šampiona igrati u grupi E zajedno sa češkim Nimburkom, Galatasarajem iz Turske i predstavnikom Grčke PAOK-om.

"MOGLO JE I GORE" Trener Igokee Dragan Bajić zadovoljan žrijebom za Ligu šampiona
FOTO: DRAGAN BAJIĆ/NIKOLA VURUNA/ABA LIGA

Grupa nije nimalo jednostavna, ali trener Aleksandrovčana Dragan Bajić smatra da je njegov tim izbjegao neke od najtežih protivnika.

– Mogli smo i gore da prođemo, možda i malo bolje, ali šta je tu je. Dobro je poznato da smo prošle sezone igrali kvalifikacije, nakon toga smo ušli u jako tešku grupu, kad ni najveći optimisti sigurno nisu očekivali da ćemo proći u Top 16. Mi smo u tome uspjeli i treba da razmišljamo u predstojećoj sezoni u tom pravcu, da budemo optimisti. Naravno, mislim da je još rano za bilo kakvu analizu timova iz grupe i da još ima vremena za popunjavanje rostera, kako za njih, tako i za nas. Sigurno je da ćemo u tom periodu, kad krene takmičenje, znati mnogo više. Treba da budemo optimisti kao i prošle sezone. Pokušaćemo da ugradimo u momke taj mentalitet da se ne plašimo nikoga i nadam se da ćemo ponoviti rezultat koji smo ostvarili prošle sezone – optimističan je trener Igokee Dragan Bajić.

Takmičenje u grupnoj fazi u grupama od A do D startovaće 5. i 6. oktobra, dok će ekipe iz grupa od E do H na teren prvi put sedam dana kasnije.

Sastav svih grupa pogledajte ovdje.

Prihvati notifikacije