Sport

NADAL OTVORENO "Novak je pogriješio, svi trebamo učiti iz toga"

Rafael Nadal se prvi put oglasio o situaciji kroz koju je prošao Novak Đoković.

NADAL OTVORENO "Novak je pogriješio, svi trebamo učiti iz toga"
FOTO LUKAS COCH/ EPA

Nadal, koji je odustao od US opena, je prilikom jedne onlajn-konferencije dobio pitanje o najboljem srpskom teniseru, svom velikom rivalu.

Đoković je dospio na metu kritičara zbog organizacije Adrija tura u Beogradu i Zadru, nakon kojeg se nekoliko osoba, uključujući Novaka i njegovu suprugu Jelenu, zarazilo koronavirusom.

-Mislim da većina igrača svetu i ljudima želi samo najbolje. Naravno da je bila greška organizovati turnir u Srbiji i Hrvatskoj, ali greške su normalne kada se suočavate sa situacijom sa kojom se nikada ranije niste suočili – izjavio je Nadal, a prenosi B92.

Trenutno drugo teniser planete veruje da će Adrija tur poslužiti kao primjer iz kojeg će teniski svet naučiti.

-Igrači moraju da donose odluke i ja ne kažem da su moje ispravne. Svaka odluka može da bude pogrešna ili ispravna. Nalazimo se u nepredvidivoj situaciji. Stvarno se nadam da će ljudi naučiti na primeru Adrija tura i da ćemo nastaviti dalje na najispravniji mogući način – dodao je “Bik sa Maljorke”.

Ponovio je i razlog zbog kojeg se odlučio da odustane od Otvorenog prvenstva SAD (31. avgust).

-Srce mi kaže da sada nije trenutak za duga međunarodna putovanja, kada ne znamo šta može, a šta ne može da se desi. Moja odluka je da ostanem kod kuće u Majorki gdje je situacija (sa koronavirusom) dobra, gdje djeluje da je sve pod kontrolom, i da sačekam neku narednu priliku – podvukao je 34-godišnji Nadal.