Sport

NAJLJEPŠI KRAJ KARIJERE Mandić: Nisam spremna za novi olimpijski ciklus

Meni je sve toliko poznato i toliko strano, tako sam se osjećala i na Olimpijskim igrama, nerealno mi je kada izgovorim da imam dva olimpijska zlata, izjavila je danas olimpijska šampionka u tekvondou Milica Mandić.

NAJLJEPŠI KRAJ KARIJERE Mandić: Nisam spremna za novi olimpijski ciklus
FOTO: SNEZANA KRSTIC/RAS SRBIJA

Znali smo koliko smo spremni. Pritisak je uvijek bio tu, ali smi naučili da se nosimo sa njim. Nerealno mi je kada izgovorim da sam dvostruki osvajač zlata – poručila je Mandić po dolaska u Beograd.

Milica je nakon učešća na Olimpijskim igrama najavila kraj karijere.

– Sada se osjećam na vrhuncu karijere. Mislila sam da neću moći više puta da ponovim uspjeh. Vrijeme je da predahnem, nisam spremna za novi olimpijski ciklus. Tada ću imati oko 34 godine. Vrijeme je za pauzu, volela bih da uživam u ovom momentu – rekla je Mandić, koja je suzdržavala suze.

Tijana Bogdanović, osvajačica bronzane medelje, kaže da je svjesna rezultata koji su napravili.

– Kada smo kretali znali smo veličinu takmičenja. Zadovoljna sam bronzom. Nema razloga da budemo tužni. Kada sam izgubila prvu borbu svijet mi se srušio, ali imala sam vremena da se isplačem. Imam dvije medalje na Igrama i time sam zadovoljna – rekla je Bogdanović.

Trener Dragan Jović Gale zahvalio se svima na podršci.

– Za nas je izuzetno da nas ovako pratite, ali to je samo kada su OI. Četiri medalje u tri olimpijska ciklusa je veliki uspjeh za bilo koga. Nikada ne možete da znate da li ćete osvojiti medalju. Ako imate dobar tim, Savez i nekoliko zaluđenika to je ostvarljivo. Očekujem da će neko poslije nas taj niz nastaviti – rekao je Jović.

Prihvati notifikacije