Sport

NAPOKON PRED NAVIJAČIMA Radonjić: Žalgiris čvrsta ekipa, vidjećemo kako će reagovati

Crvena zvezda u 3. kolu Evrolige u srijedu od 19 sati prvi put pred svojim navijačima igra u ovoj sezoni.

NAPOKON PRED NAVIJAČIMA Radonjić: Žalgiris čvrsta ekipa, vidjećemo kako će reagovati
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Četa Dejana Radonjića će pokušati da dođe do druge pobjede u Evroligi. Ovoga puta rival im je Žalgiris koji sa klupe predvodi Jure Zdovc. Žalgiris je doživio dva startna poraza, uprava je odmah reagovala i promijenila trenera, a Beograđani očekuju reakciju.

– Prva utakmica kod kuće ove sezone u Evroligi. Ovo će za nas biti izazov da pokušamo da dobrom igrom dođemo do novih bodova i pobjede. Znamo da će da bude teško. Ekipa Žalgirisa je poslije dva poraza na početku, promijenila trenera, pa ćemo vidjeti kakva će biti reakcija tima. Mi iz nekog ritma koji je prilično težak, posebno zbog činjenice da imamo manjak igrač u rotaciji, da imamo igrače koji se vraćaju iz dugih i nešto kraćih pauza, u trenažnom procesu koji je nedovoljan za ono što nama u ovom trenutku treba – rekao je Dejan Radonjić.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Na istu temu je dodao:

– Želimo da odigramo meč sa dobrom energijom i koncentracijom. Žalgiris je iskusan tim i kazniće nas kada god ne budemo igrali dobro. Mi moramo greške da svedemo na najniži mogući nivo i da se trudimo da dužina dobre igre bude toliko duga da možemo da kontrolišemo dešavanja na terenu i na kraju da eto, uz podršku navijača koja nam je evidentno mnogo potrebna, dođemo do pobjede.

O zdravstvenom biltenu svoje ekipe, kazao je:

– Vajt je na posebnom režimu, Cirbes je i dalje u izolaciji, Lazić je u svom programu. Vidjećemo u narednih sedam do deset dana šta bi moglo da se očekuje i kada bi Lazić mogao da počne da trenira sa ekipom tako da imamo isti sastav koji je i bio. Sigurno da treba da, kao što smo to i uradili u nekoliko navrata od početka sezone, individualno damo još više kako bismo uspeli da nadoknadimo manjak koji nije mali jer su to tri igrača koji su jako značajni. Pritom, igrači koji su izašli iz povreda nisu u stanju onakvom kakvom ih znamo i očekujemo u nastavku sezone.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Dejan Davidovac se nada da će Arena biti puna i da će navijači da ih bodre sa tribina.

– Zaboravili smo kako izgleda igrati u Areni, drago mi je da smo ovde i drago mi je da će biti navijača na tribinama. Svi željno iščekujemo da se napune tribine i da igramo pred svojim navijačima. Iz poraza protiv ekipe iz Laktaša smo izvukli neke pouke. Mislim da treba da se fokusiramo na nas i odbranu, od toga počinje sve, tako da mislim da se tu krije ključ utakmice. Biće reakcije sa obje strane, fizički je zahtevna utakmica tako da očekujem da će biti teško.

Prihvati notifikacije