Sport

NEVIĐENI SKANDAL Sudija greškom ukrao poen teniserki

Nezapamćen skandal u čijem centru je bio sudija viđen je na teniskom turniru u Bogoti u Kolumbiji.

NEVIĐENI SKANDAL Sudija greškom ukrao poen teniserki
FOTO: JAMES ROSS/EPA

Sve se dogodilo u duelu 134. igračice svijeta, Astre Šarme i Đulije Gato Montikone iz Italije, koji je Italijanka dobila sa 4:6, 7:5, 6:1.

Naime Šarma je drastično oštećena na 1:1 u trećem setu kada joj je sudija greškom oduzeo gem!Na 1:1 u trećem setu, Italijanka je servirala i bilo je 0:30.

Sudija Luis David Armenta Kastro je morao da siđe sa stolice kako bi provjerio trag loptice koji je bio u autu i koji bi Australijanki Šarmi donio poen za 0:40.On je gestom potvrdio da se radi o autu, ali je umjesto da proglasi rezultat od 0:40, obrnuo sve i rekao da je 30:15 za Montikone!

Potom je Astra Šarma izgubila jedan poen, osvojila sljedeći i logično je zaključila da je načinila brejk.

Sudija je rekao da je 40:30 u korist Montikone, a i TV komentator je primjetio da je riječ o grešci sudije.

-Ne, to nije tačno, uopšte nije u redu. Igračice su se zbunile takođe. Baš neobična situacija – rekao je.

Italijanka je potom uzela poen i po sudijinoj računici – dobila gem!

Rasprava nije urodila plodom, a Šarma je kasnije na Tviteru poručila da joj je rečeno da je za nju bolje da odustane od rasprave sa sudijom.

– Ovo je sramno. Rečeno mi je da nije siguran u rezultat, ali pošto nisam mogla da mu kažem kako sam osvojila te poene, nisam mogla da odlažem meč svađajući se sa njime – poručila je Šarma.

Poslije ovakvog previda, jednostavno, nije mogla da se koncentriše i izgubila je četiri gema u nizu. Kaže da je najviše pogodila kasnije izjava od strane supervizora turnira.

– Supervizor mi je rekao da bi trebalo da naučim lekciju i da se u budućnosti koncentrišem više na rezultat, umjesto na tenis. Moja konfuzija nije opravdanje za tako nešto – poručila je Šarma, a prenosi B92.

Prihvati notifikacije