Sport

NIKOLSON O KOBIJU "Već mi puno nedostaje"

Utakmice Los Anđeles Lejkersa ne mogu da prođu bez čuvenog glumca Džeka Nikolsona. Uvijek u prvom redu spreman na šalu sa sudijama i košarkašima, veliki navijač Lejkersa je kao i svi ljubitelji košarke bio potresen zbog smrti jednog od najomiljenijih igrača Kobija Brajanta

NIKOLSON O KOBIJU "Već mi puno nedostaje"
FOTO EPA BRENDAN MCDERMID

Nikolson inače rijetko daje intervju ali se nakon smrti Brajanta ipak oglasio i dao izjavu za Los Anđeles Tajms.

-Moja reakcija je ista kao i cijelog Los Anđelesa. Odjednom, tamo gdje je sve bilo sigurno, čvrsto, sada je velika rupa u zidu. Toliko sam bio navikao da se viđam i da razgovaram sa Kobijem. Ovo te jednostavno ubija. Ovo je užasan događaj-rekao je Nikolson.

Slavni glumac je sa legendarnim košarkašem imao poseban odnos. Tako mu je pred zadnji meč rekao da mora da ubaci preko 40 poena, a Brajant je postigao 60. Dugo su se šalili.

-Bio je sjajan igrač, još bolji čovjek Kada sam ga prvi put sreo, šalio sam se sa njim. Bilo je to u Njujorku. Ponudio sam mu košarkašku loptu i pitao sam ga da li želi da stavim i autogram na nju. Gledao je u mene kao da sam lud. Prihvatao je sve šale, to je sigurno

Otkriva Nikolson još neke detalje oko druženja sa Brajantom.

-Kada sam prvi put razgovarao sa njim, zvao me je na telefon i rekao: “Džek, znam da ovo nećeš uraditi, ali su me natjerali da te pitam. Snimao je neki dokumentarni film ili tako nešto i želio je da me pita da i ja učestvujem. A način na koji me je to pitao govori o njegovoj osećajnosti. Svi mislimo na njega. Već nam nedostaje -rekao je Nikolson.