Fudbal

NJEMAČKI GOLMAN ŠOKIRAO JAVNOST Nojer: Imao sam tri operacije zbog raka

Jedan od najboljih golmana na svijetu u posljednjih nekoliko godina, Manuer Nojer, šokirao je cijeli svijet time što je otkrio da je prošle godine imao tumor.

NJEMAČKI GOLMAN ŠOKIRAO JAVNOST Nojer: Imao sam tri operacije zbog raka
FOTO: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Naime, Manuel Nojer je još uvijek van terena zbog povrede, a isplivale su informacije da je imao tumor, a na kraju je odlučio sve priznati.

Nojer nije bio u uključen u tim Bajerna koji je sinoć igrao u okviru Lige šampiona protiv Intera, ali je njegova ekipa i bez njega ostvarila pobjedu.

Razlog izostanka golmana Bajerna je povreda ramena koju vuče određen period i nikako ne uspjeva da se skroz oporavi od nje.

U cijeloj toj situaciji otkrivene su informacije da je golman Bajerna prošle godine imao rak kože, ali da je uspješno izliječen.

Kako prenose novinari “Bild-a” špekulacije o ovome su se pojavile u decembru 2021. godine kada je Nojer viđen sa sumnjivim ožiljcima na licu.

Pročitajte još

Navodno se sve desilo prije utakmice sa Barselonom, a on još od tada ima ožiljke na licu. Na kraju je sve sam kratko prokomentarisao.

-Imao sam tri operacije da bih preživio, ali samo pobijedio rak kože. Na kraju sam imao dosta sreće – izjavio je Manuel Nojer.

Nastup Nojera na Svjetskom prvenstvu nije pod znakom pitanja, barem ne kada je riječ o ranijim dijagnozama vezanim za tumor koji je imao.

On se odlučio da sve bude javno jer je želio pomoći drugima, a smatra da je tumor dobio zbog krema za sunčanje.

Na kraju ostaje da se nadao da će se ubrzo opraviti i od povrede ramena, te da ćemo nastaviti gledati njegove fantastične odbrane, piše sportsport.ba.

Prihvati notifikacije