Sport

NJEN NASTUP SE ČEKA Jedna od najljepših plivačica ima priliku za revanš

Ruska pivačica Julija Jefimova važi za jedna od glavnih favoritkinja u trci na 100 metara prsno na Olimpijskim igrama u Tokiju. Međutim, to nije sve što krasi ovu ljepoticu.

NJEN NASTUP SE ČEKA Jedna od najljepših plivačica ima priliku za revanš
FOTO: PATRICK B. KRAEMER/EPA

Ona je jedna od najatraktivnijih ruskih sportistkinja. Jefimova se takmičila i u Riju, gdje je došla do srebrne medalje iza Amerikanke Lili King. Njih dvije će voditi veliku bitku i u Tokiju, a prvu je dobila Amerikanka koja je u Riju bila zlatna.

Ipak, tada Lili King se neprofesionalno ponijela prema Ruskinji, pošto je odbila da joj čestita na podijumu zbog tada velike afere ruskih sportista, kojima je bilo zabranjeno da se takmiče pod zastavom Rusije, jer je otkrivena velika doping afera.

Da zlo bude veće, ime Julije Jefimove je bilo među onima kojima sledi suspenzija, ali je naknadno Sud za sportsku arbitražu dao dozvolu da može da nastupi u Riju. Na plivalište je svaki put dočekana zvižducima, a najteži udarac zadala joj je Amerikanka kada je odbila da joj čestita na podijumu.

– Ne volim nekoga ko vara – rekla je medijima Lili King uz nepristojne gestove ka Juliji, koja je završila uplakana sama na postolju pognute glave, dok joj je publika zviždala.

Ipak, u Tokio je stigla u mnogo boljem raspoloženju, a to dočarava i osmijehom koji je prisutan na njenom licu uz fotke pored bazena u kupaćem kostimu.

Prihvati notifikacije