Sport

NOVA KONTROLA U FEBRUARU Aleksandar Katai opet trenira

Lijepe vesti stižu iz Crvene zvezde: Aleksandar Katai ponovo trenira poslije dva mjeseca pauze izazvane lošim rezultatima krvne slike!

NOVA KONTROLA U FEBRUARU Aleksandar Katai opet trenira
FOTO: ALEX GRIMM/EPA

On posljednja tri dana radi smanjenim intenzitetom i na tom režimu ostaće i tokom priprema u Turskoj, gdje će putovati sa ostatkom ekipe Dejana Stankovića, ali neće biti podvrgnut najtežim naporima, niti će igrati prijateljske utakmice.

I pored toga na najvećem srpskom stadionu su jako zadovoljni, jer je dvomjesečna terapija dala ozbiljne rezultate. Posle duela reprezentacije Srbije i Škotske Aleksandar Katai je pored hroničnog problema sa primicačem osjećao i konstantan umor.

Bilo je čak i nekih zlokobnih spekulacija i zdravstvenom stanju najboljeg igrača Crvene zvezde, koje se na svu sreću nisu ispostavile tačnim. Dijagnostifikovano je trobomcitopenija, sa kojom je već imao problema u prethodnom periodu karijere. Savjetovano je apsolutno mirovanje u trajanju od tri mjeseca i odgovarajuća terapija kako bi rezultati krvi došli do referentnih vrijednosti.

Poslije dva mjeseca mirovanja Katai se osjeća mnogo bolje, rezultati hemoglobina su mnogo bolji, ali doktorski konzilijum izričit da prođe još jednu veliku kontrolu koja je zakazana za februar. Tada bi, ako sve bude u redu, Katai trebalo da dobije dozvolu za povratak na teren, prenosi Mozzartsport.