Tenis

Novakov rođendanski intervju: Osjećam da tenis mogu vječno da igram

Najbolji tensier svijeta Novak Đoković u Parizu slavi 35. Rođendan.

Novakov rođendanski intervju: Osjećam da tenis mogu vječno da igram
FOTO: FABIO FRUSTACI / EPA

U glavnom gradu Francuske će sutra da počne odbranu trofeja na Rolan Garosu, a prvi rival će mu biti Japanac Jošihito Nišioka.

– Tri plus pet je osam, a osam je broj koji simboliše i označava vječnost. Tako ja osjećam da mogu da igram tenis vječno – rekao je Đoković u intervjuu za Večernje Novosti.

Jedno od pitanja za najboljeg na svijetu bilo je koliko dugo još misli da može da bude broj jedan.

– Volio bih da budem taj broj dok god budem igrao tenis! Da li je to moguće? Pa, sve je u životu moguće. Uvijek imam najviše ambicije u ovom sportu. Naročito kada igram na najvećim turnirima. Najveći turniri i jesu moj prioritet. Zapravo, drugačije i ne znam. Uvijek se spremam da osvojim, ne spremam se da igram – istakao je Đoković.

Pred dolazak u Pariz Nole je na mastersu u Rimu došao do brojke od 1.001 pobjede u karijeri.

Pročitajte još

– Za 1.001 kažu u numerologiji da je broj koji vas povezuje s anđelima čuvarima. Oni su tu. Osjećam njihovo prisustvo i molim im se da me podrže u Parizu – poručio je Đoković.

Srpski teniser će u Parizu pokušati da osvoji 21. gren slem u karijeri.

– Dvadeset jedan? Dva plus jedan je tri. A tri je jako bitan broj za Srbiju. Sveto trojstvo. Idemo!

Govorio je i o tome koje su mu tri najvažnije stavke u životu.

– Na prvom mjestu je ljubav. Ona je najviša moguća vrijednost, vrlina, osjećanje. Više ljubavi nam treba, jednih za druge. A razumjevanje, prihvatanje, poštovanje, to je sve dio ljubavi. Zatim, tu su mir, harmonija i sklad. To je nešto ka čemu uvijek težim. Iako se bavim profesionalnim sportom, gdje su uvijek prisutni neka vrsta strasti, energije, takmičenja. Veoma je bitno balansirati s tim. Treća stavka bi bila opraštanje – završio je Đoković.

Prihvati notifikacije