Sport

Oglasila se Sloboda" Ne želimo da komentarišemo suđenje"

Fudbalski klub Sloboda je juče na svom terenu poražena od Sarajeva 1:2, a tako je prekinut niz dobrih rezultata na startu sezone.

Oglasila se Sloboda" Ne želimo da komentarišemo suđenje"
FOTO: FK SARAJEVO

Tuzlaci su nakon meča bili veoma nezadovoljni suđenjem Antonija Bandića. Po njima, Bandić nije dosudio penal u finišu prvog dijela nakon igranja rukom Numana Kurdića.

Danas se Sloboda oglasila zvaničnim saopštenjem, a iako kažu da ne žele govoriti o suđenju, doveli su u pitanje dalji rad Inicijative 4R čiji su dio, odnosno svoje učešće.

U saopštenju se navodi:

– FK Sloboda nema namjeru da komentariše suđenje sudije Bandića i pomoćnika. S obzirom na to da su sve utakmice u direktnim prenosima, komisija za sudije kao i svi ljubitelji fudbala imaju priliku ocijeniti rad arbitara, komentari kluba su nepotrebni. Takođe, primili smo dosta upita o daljem radu grupe 4R, čiji je član i FK Sarajevo. FK Sloboda ne želi da komentariše naše buduće djelovanje u sklopu grupe jer se gubi smisao iste. FK Sloboda će nastaviti svoje djelovanje i biti svijetli primjer u m:tel BiH Premijer Ligi, po načinu igre, ulaganju u omladinski pogon, i ozbiljnom pristupu vođenja kluba. Želimo se zahvaliti nevjerovatnoj tuzlanskoj publici na fantastičnoj podršci, a pogotovo na samom kraju, gdje su požrtvovanost i borbenost igrača nagrađeni desetominutnim aplauzom. Podrška navijača sa cijelog Tuzlanskog kantona nije samo finansijski neophodna da bi se izborilo mjesto na tabeli koje zaslužujemo, nego je i kritična moralna podrška timu koji se sportski bori na svakoj utakmici – piše u saopštenju.

Prihvati notifikacije