Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Olimpijske igre neće biti otkazane

Sport
Autor:

Foto EPA/DANIEL JAYO

Organizatori Olimpijskih igara u Tokiju saopštili su takmičenje neće biti odloženo ni otkazano, uprkos epidemiji koronavirusa.

Olimpijske igre počinju 24. jula, a baklja će na put krenuti u martu. Iako u Japanu nije bilo smrtnih slučajeva povezanih sa koronvirusom, čelnici Međunarodnog olimijskog komiteta i Organizacionog komiteta su zabrinuti.

Zbog novog virusa Formula 1 je otkazala trku za Veliku nagradu Kine u Šangaju, koja je trebalo da se održi sredinom aprila. Takođe, ragbi mečevi u Hongkongu i Singapuru pomjereni su sa aprila na oktobar. Otkazana su brojna takmičenja.Kineskim sportistima zabranjeno je da putuju na takmičenja, što bi moglo da ugrozi njihovo učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju.

-Želio bih da pojasnim da ne razmišljamo o odlaganju niti otkazivanju Olimpijskih igara. Neka to bude jasno- rekao je predsjednik Organizacionog komiteta Joširo Mori u Tokiju.

Bivši japanski olimpijac i gradonačelnik olimpijskog sela Saburo Kavabuči rekao je da bi vrućina u Tokiju i velika vlažnost mogle da pobijede virus.

-Najveća briga su koronavirus i infekcija. U ovom trenutku ne znamo kada će ovo pitanje biti riješeno. Na osnovu raznih informacija koje dobijamo, čini se da ovaj virus nije toliko jak kao virus gripa. Ovaj virus je podložan vlazi i toploti. U Japanu imamo kišnu sezonu, koja bi mogla da porazi virus- rekao je on.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO