Sport

"ON NAMA DAJE SNAGU" Kćerke Siniše Mihajlovića progovorile o očevoj borbi sa bolešću

Siniša Mihajlović krenuo je u drugi ciklus hemoterapija u borbi koju vodi sa leukemijom. Njegov ratnički nerv inspiriše mnoge, o čemu su javno govorile i njegove kćerke Viktorija i Virdžinija gostujući na jednoj italijanskoj televiziji.

"ON NAMA DAJE SNAGU" Kćerke Siniše Mihajlovića progovorile o očevoj borbi sa bolešću
FOTO: PROFIMEDIA

Mihi je leukemija dijagnostifikovana u julu, od tada ne jenjava podrška sa svih strana, a naravno da mu porodica daje najjači vjetar u leđa u najtežem trenutku. Virdžinija i Viktorija su otkrile da je i njih, ali i njihovog slavnog oca iznenadila dozvola koju su mu dali ljekari da sa klupe vodi prvi meč u sezoni protiv Verone.

https://www.instagram.com/p/B2EVTP3CB0c/

Obećao je igračima da će biti uz njih, to je stalno ponavljao doktorima, i srećan je što su mu dali dozvolu. Rekao je da bi prihvatio da ostane u bolnici još godinu dana samo ako to znači da će biti uz tim u prvoj utakmici – otkrile su Viktorija i Virdžinija.

Najboljniji trenutak za sve u porodici bio je trenutak kada su saznali da Siniša ima leukemiju.

– Vijest o bolesti promjenila je naše živote. Nas je petoro sestara i braće i veoma smo bliski, znamo da je naš otac ratnik i da neće dozvoliti da ga bilo šta sruši. Nastavio je sa terapijama i što je paradoksalno, on je taj koji nama daje snagu. Toliko toga je prošao u svom životu, nosi veliko breme na svojim plećima, i mi zajedno sa njim.

Mihine kćerke prisjetile su se trenutka kada su saznale o bolesti svog oca.

https://www.instagram.com/p/B1yFAXtiIYQ/

– Bile smo na Sardiniji i naša majka je bila na telefonu sa njim. Pitala sam majku šta se dešava i ona mi je kroz suze rekla da je leukemija u pitanju. Uvijek mislite da se takve stvari ne mogu desiti vama i vašoj porodici, pogotovo nekom ko je bio vrhunski sportista kao naš otac. Ali tih dana koje je proveo kod kuće, s vremena na vrijeme, zaboravljali smo da je uopšte bolestan i nikad nije dozvolio da nas vidi kako patimo. Ponašao se kao što se uvijek ponašao.

Posle tog kratkog povratka kući, Mihajlović je pod stalnim nadzorom specijaliste bolnice u Bolonji.

– Želimo i ovim putem da se zahvalimo svima, jer smo toliko pozitivnih vibracija dobili što nam je mnogo značilo. Čak smo i sklopili prijateljstva sa djecom koja su u bolnici zajedno sa tatom, pod istom terapijom. To je užasna bolest, ali kad su svi zajedno, može se izliječiti. Nikad se ne smije predati.