Sport

PAKAO ČEKA IGOKEU Talić: Imamo rješenje za odbranu Krke

Pred košarkašima Igokee je paklen raspored. Slijede im tri vezana gostovanja u ABA ligi i FIBA Ligi šampiona.

PAKAO ČEKA IGOKEU Talić: Imamo rješenje za odbranu Krke
FOTO: KK IGOKEA/ N.VURUNA

Prva utakmica u nizu je duel protiv Krke u Novom Mestu. Slovenački predstavnik je dobio Zadar u prošlom kolu i sa puno optimizma čeka naredni meč.

– Utakmica s Krkom, ekipa koju poznajemo i odigrali smo s njima jednu pripremnu utakmicu. Odradili smo treninge pripremali se za njih, znamo koje su naše prednosti i gdje ćemo da napadamo, a mislim prije svega da igramo jako i da se koncentrišemo na našu igru, prvenstveno na našu odbranu. Dolazimo iz utakmice gdje smo ostvarili pobjedu za vikend i želimo da nastavimo taj pobjednički niz, bez obzira što igramo u gostima, tj. gostujemo dvije utakmice Krka, pa subota Split, ja mislim da treba da idemo na pobjedu i možemo to da ostvarimo- rekao je Talić.

Trener Dragan Bajić ističe da Krka zaslužuje respekt.

– To je tim jako dobro posložen na svim pozicijama, bez nekih zvučnih imena, ali dosta radna ekipa. Tim koji insistira na nekoj tvrdoj i čvrstoj odbrani, agresivnoj preko čitavog terena. Mi ćemo se morati prilagoditi na takvu vrstu odbrane. Njihova pobjeda u Zadru pokazuje da ekipa ima kvalitet i sigurno ima ambicije kada je ova sezona ABA lige u pitanju. Međutim, ono što moram da kažem prva pobjeda u prošlom kolu protiv Primorske sigurno nam daje dovoljno motiva da u Novom Mestu pokušamo da dobijemo tu utakmicu. Imamo određeni kvalitet, neki igrači izlaze iz povreda i vraćaju se u ritam i nadam se da će to funkcionisati sve bolje i bolje. Mi moramo na najbolji način odgovoriti na agresivnost Krke u odbrani, pokušati nametnuti svoju igru i nadam se da će igra i rezultat biti na našoj strani- rekao je Bajić.

Igokea nakon Krke gostuje u Splitu, a zatim ide u Limož na meč prvog kola FIBA Lige šampiona.