Sport

Peruničić: Ovo jeste najgori rezultat u istoriji, ali znam zašto sam tu!

Nenad Peruničić, selektor rukometne reprezentacija Srbije, poslije 18. mesta na Svjetskom prvenstvu koje se održava u Nemačkoj i Danskoj, ističe da je i te kako svestan najlošijeg plasmana naše nacionalne selekcije ikada.

Peruničić: Ovo jeste najgori rezultat u istoriji, ali znam zašto sam tu!
FOTO: CLEMENS BILAN/EPA

Mislim da smo protiv Argentine vodili do pet minuta pred kraj utakmice, ali povreda Vujića definitivno je poremetila cijelu koncepciju. To ćemo tek vidjeti i analizirati. Svi srednji bekovi su bili agresivni, pa sam odlučio da igram u paru sa njima. Nažalost, desni bekovi su bili jako nesigurni. Probali smo nešto da kompenzujemo pored svog mentalnog pražnjenja i žaljenja za drugom rundom. Prosto ovi momci nemaju pravo da biraju ili da im je ijedna utakmica ispod časti jer oni nisu velike zvijezde. Mogu to da budu, ali moraju da se dokazuju – objasnio je selektor.

U jednom dahu se osvrnuo i na trijumf u meču sa Bahreinom (32:27) i na poraz od Argenitine (28:30).

– U obje utakmice mi se nisu svidjele neke stvari, one koje pokušavam da promijenim. Sa pojedincima nisam zadovoljan niti njihovom reakcijom. Bože moj, ne igra se za najviši plasman… Šta je tu je. Jeste jako loš plasman, najgori u istoriji i svjestan sam toga, ali sam takođe svjestan zbog čega sam uzeo sve ovo.

Za kraj, poručio je da promjena mora da krene od samih igrača.

– Bio sam jako trezven pred Svjetsko prvenstvo znajući kakvu ekipu vodim, ali opet govorim, neke stvari se prosto grade i moramo da ih popravimo. Brzopletost i glava su najveći problemi. Možemo mi cijeli sistem da mijenjamo, ali oni moraju sebe da mijenjaju u nekim stvarima, ako misle da u najkraćem mogućem roku budemo još bolji – završio je Peruničić, piše Blic.