Sport

Peruničić: Punom snagom na Nijemce

Selektor reprezentacije Srbije Nenad Peruničić izjavio je danas da će ekipa maksimalno jako pristupiti meču protiv Njemačke, posljednjem u grupnoj fazi, bez obzira na samo teoretske šanse za plasman u drugi krug Svjetskog prvenstva.

Peruničić: Punom snagom na Nijemce
FOTO: CLEMENS BILAN/EPA

Došli smo da odigramo cijeli turnir, da li to bio glavni ili utješni krug. Očekivanja su da uvijek damo sve od sebe, pogotovo u situaciji gdje smo dosta “načeti”, tako da neko drugi pruži veći doprinos nego što je dao do sada. Dobili su igrači slobodan dan poslije Koreje, ali sam im rekao da to nije nagrada već rezultat ogromne potrošnje i davanja na terenu. To je naš sport, mora da boli. Gledamo naprijed. Ovo su lekcije, nije razočaranje”, rekao je Peruničić za sajt RSS.

On je prokomentarisao i igru Nijemaca u remiju protiv Francuske.

– To su vrhunske ekipe, kompletne u svakom smislu. Razlika je u tome što su Nijemci euforični, imaju ogromnu energiju, a Francuzi stabilni i staloženi. Nijemce krasi agresivnost, odbrana, puno trčanja, što se negdje i uvodilo kroz Bundesligu, moderni rukomet, brzi centar i sve to. Biće zahtjevno na fizičkom planu, ali svjesni smo da smo taj sadašnji rukomet maksimalno koristili. To je moj način razmišljanja, tranzicija, brz centar, od toga neću odstupiti. Te kalkulacije da se prištedimo, to ne postoji, idemo punom snagom, kako se god završilo na kraju – istakao je Peruničić.

Utakmica 5. kola A grupe između Njemačke i Srbije igra se sutra od 18 sati u Berlinu.