Košarka

Pešić pred mečeve Srbije: Priključili su se Nemanja i Boban, Teodosić upitan za EP

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije govorio je na konferenciji za medije pred utakmice FIBA prozora protiv Letonije i Belgije.

Pešić pred mečeve Srbije: Priključili su se Nemanja i Boban, Teodosić upitan za EP
FOTO: MANUEL BRUQUE /EPA

Belgija, Letonija i mi idemo u grupu sa Grčkom, Turskom i Britanijom. To je bitno da se zna. Mi imamo najtežu grupu i imaćemo je opet. Dolaze nam svi kandidati za SP, ali i kandidati za medalju. To su pre svega Turska i Grčka. Prvi prozor druge runde igra se 25. i 28. avgusta. Letonija ne igra Evropsko prvenstvo, imaju samo jedan cilj a to je Svjetsko prvenstvo. Neću da kažem da su bolji od Litvanije, koja je kandidat za medalju na EP. Ako znate da su oni prije neko veče dobili tu Litvaniju sa 20 razlike, doduše falili su igrači na obe strane – naveo je Pešić.

Selektor se takođe osvrnuo i na kadrovsku situaciju, uz napomenu da Miloš Teodosić zbog oporavka od povrede neće putovati u Rigu.

– Juče su se priključili Nemanja i Boban, ima nas 15 od 24. Treniramo, borimo se da se što prije uigramo. Pokazuju entuzijazam, koncentraciju, želimo da se pripremimo dobro i da odigramo dobru utakmicu. Teodosić je preživio ovu sezonu, ja mislim. Trenutno je na liječenju. Nadamo se da će igrati Evropsko prvenstvo – dodao je on.

Prihvati notifikacije