Sport

PODRŽALI NOVAKA Medvedev i Cicipas imaju isti stav kao i Đoković

Posljednjih dana traje žestoka polemika oko uslova, pod kojima će teniserima biti dozvoljeno učešće na Australija openu.

PODRŽALI NOVAKA Medvedev i Cicipas imaju isti stav kao i Đoković
FOTO: JUSTIN LANE/EPA

Australijske vlasti čvrsto stoje pri odluci, da će na prvom grend slemu u godini moći da nastupe samo igrači koji su primili dvije doze vakcine.

Podsjećamo, Novak Đoković je u nedavnom intervjuu za Blic rekao da ne može sa sigurnošću da kaže hoće li nastupiti na “Ozi openu” na kojem bi trebao da brani titulu osvojenu prošlog januara, takođe istakavši da ne želi da otkrije da li je vakcinisan ili nije.

Ovakav njegov stav u potpunosti je podržao drugi reket svijeta i teniser kojeg je porazio u posljednjem finalu Australijan opena, Danil Medev.

– Sviđa mi se Novakova izjava povodom cijele situacije. Kao što je rekao, vakcinacija je lična stvar i nema potrebe da iko javno iznosi svoj status po tom pitanju. Ja sam takođe odlučio da se ne izjašnjavam o tome. Uskoro će se i onako saznati ko je vakcinisan, a ko ne. Naravno, neki teniseri će se pred Australijan open možda izjasniti kao povrijeđeni, ali to je samo igra riječi. Želim da igram u Australiji, to je sve što mogu da kažem – zaključio je Danil Medvedev.

FOTO: RAY ACEVEDO/ EPA
FOTO: RAY ACEVEDO/ EPA

Sa druge strane, treći reket svijeta Stefanos Cicipas, ističe da je spreman da ispuni sve uslove kako bi se takmičio na prvom Grend slemu, kao i da će se vakcinisati onog momenta kada vakcina postane i obavezna.

– Igraću pod uslovima koji budu zvanično postavljeni. Mislim da je to fer. Žao mi je, ali neću otkrivati ništa od svog medicinskog statusa, hvala – kratko je poručio Cicipas, a prenio Neoskosmos.com.

Prihvati notifikacije