Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PODSJEĆA NA DURENTA Amerikanci oduševljeni srpskim košarkašem (VIDEO)

Sport
Autor:

Foto: GEORGIA PANAGOPOULOU/EPA

NBA je stao zbog korona virusa, ali ne i skauting američkih stručnjaka za draft. Svakodnevno stižu vijesti o tome ko se od talenata prijavio na draft, a Srbiju bi trebao da predstavlja Aleksej Pokuševski, igrač Olimpijakosa.

Portal „League alerts official“ podsjeća da je Pokuševski postao rekorder kao najmlađi igrač Olimpijakosa koji je debitovao u Evroligi. Uz poređenja sa Kevinom Durentom i Lerijem Birdom, aktuelnom zvijezdom i legendom NBA lige kaže se da Srbina odlikuje veliki raspon ruku (2.24), visina (2.15) uz sjajne plejmejkerske sposobnosti i mogućnost igranja na više pozicija.

– Podsjeća na Kevina Durenta sa načinom na koji se kreće u skladu sa svojom visinom. Djeluje sposobno da se kreće u oba pravca bez previše napora, pa djeluje da bi mogao da napreduje u mnogim NBA ekipama koje igraju brzo.

Takođe su istakli i Aleksejeve sposobnosti u organizaciji igre.

– On ima dobar pregled igre, on ne gleda… On vidi. Završava dobar dio posla pravim dodavanjem, pod različitim uglovima i pri različitim brzinama, imao je prosjek od 3.1 asistencije u sporijoj ligi, pritom i nije forsirao taj segment igre, pa je ovo impresivno, piše Sportska centrala.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO