Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

POLUSEZONA ZA PAMĆENJE Kajkut: Bićemo još bolji na proljeće

Sport
Autor:

Foto: Aleksandar Golić/RAS Srbija

Kraj djelo krasi! Fudbaleri Borca su u velikom stilu završili jesenju polusezone i došli na treću poziciju sa samo bodom zaostatka iza jesenjeg šampiona Sarajeva, te su među timovima koji će se na proljeće boriti za titulu šampiona.

Banjalučani su nakon nešto lošijeg starta, uspjeli da ostvare devet mečeva bez poraza (sedam pobjeda i dva remija). Ne samo to već su „crveno-plavi“ popravljali igru i formu, pa je za njih možda i loše što se ide na pauzu posebno kad se vidi u kakvoj su formi ostali protivnici.

– Zaista je tako. Prava je šteta što ide pauza jer smo u odličnoj formi, puni samopouzdanja i sigurno da bi se naš niz nastavio. Odigrali smo sjajan drugi dio sezone, u kojem smo devet mečeva bez poraza i zasluženo smo u vrhu. Ekipa je odigrala odlično i mislim da možemo da budemo prezadovoljni rezultatom u povratničkoj sezoni – istakao je junak pobjede nad Slobodom Saša Kajkut koji je zatresao mrežu u 5. i 47. minutu.

Iskusni golgeter je dao veliki doprinos rezultatima i ističe da je sve podređeno ekipi, te da je trebalo samo vremena da stvari „dođu na svoje mjesto“. Borac je u sezonu ušao sa novim trenerom (Branislav Krunić), promijenjenim igračkim kadrom i trebalo je da se neke stvari poslože kako bi se pronašla dobitna kombinacija.

– Sigurno da nam je trebalo vremena da se upoznamo. Dosta je bilo novih igrača, tražile su se prave uloge. Čini se da je sve kliknulo na pola sezone kako treba. Stekli smo povjerenje jedni u druge, zaigrali kao tim i to nam je na kraju donijelo rezultat – dodao je Kajkut.

Napadač je na kraju sezone došao do pet golova, ali je on kao i ekipa dizao formu i umnogome dao doprinos.

– Rekao sam i na početku da sam tu da pomognem klubu iskustvom. Bitan je rezultat tima, a ja sam tu da pomognem da li kao starter ili da uđem sa klupe to je manje važno. Najbitnije je da smo odigrali kako treba i da se o Borcu opet priča u gradu. Svaki povratak u elitni rang je težak, a mi smo pokazali da imamo kvalitet i da smo zaslužemo u vrhu – rekao je iskusni golgeter.

Sjajni rezultati donijeli su i veće ambicije.

– Borac je ekipa koja uvijek mora da ide na pobjede. Tako smo učeni od malena i tako će biti i u nastavku sezone. Nismo poletjeli, ali želimo da nadogradimo rezultate. Imamo veliku šansu o kojoj smo sanjali i u krugu smo timova koji se bore za titulu ili izlazak u Evropu. To je za sve nas veliki motiv da nastavimo sa dobrim partijama i na proljeće.

Drugi gol uigrana akcija

Kajkut je u 47.minutu postigao odličan gol nakon prodora Almedina Ziljkića, sjajno je reagovao.

Foto A. Golić/RAS Srbija

– Uvježbavali smo to na treningu, ali smo dosta i pričali oko mečeva. Ziljkić je sjajan u situacijama 1 na 1, često probija po strani ali mu je nedostajao završni pas. Dogovorili smo se da odigra povratnu kad probije i odlično je asistirao, tako da sam odmah reagovao i sve se završilo na najbolji način – objasnio je Kajkut.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO