Sport

Predvodi listu tenisera: Đoković prijavljen za Masters u Majamiju

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković prijavljen je za takmičenje na Mastersu u Majamiju koji počinje 24. marta.

Predvodi listu tenisera: Đoković prijavljen za Masters u Majamiju
FOTO: DEAN LEWINS/ EPA

Novak predvodi listu tenisera na kojoj su i imena njegovih najvećih rivala, Rafaela Nadala i Rodžera Federera. Tako bi moglo da se dogodio da članove “velike trojke” prvi put vidimo sve na okupu na jednom takmičenju, još od Australijan opena 2020. godine.

Naravno, to što je Novak prijavljen ne mora ništa da znači, jer on još može da otkaže učešće. Šampion Australijan opena je po završetku turnira u Melburnu rekao kako će neko vrijeme definitivno odmarati i nije mogao da precizira koji će biti njegov naredni turnir na kom će učestvovati.

Novak je u Melburnu u trećem kolu protiv Tejlora Frica zaradio povredu mišića trbušnog zida. Ima rascjep u dužini od 25 milimetara i takva povreda zahtijeva mirovanje. Stručnjaci su saglasni da bez mjesec dana mirovanja neće moći da se oporavi, objavio je B92.

Novak ne bi trebalo da žuri sa povratkom, za njega je bolje da se u potpunosti oporavi jer će sigurno još neko vrijeme biti siguran na čelu ATP liste. On će 8. marta oboriti rekord Rodžera Federera po broju nedjelja na čelu ATP liste.