Ostalo

PROBLEM JE FEDERACIJA Umičević ne vjeruje da će se održati Skupština RS BiH

Sadašnji predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske Marinko Umičević ostaće na čelu ove sportske asocijacije i nakon Izborne skupštine , 24. maja u Banjaluci.

PROBLEM JE FEDERACIJA Umičević ne vjeruje da će se održati Skupština RS BiH
FOTO: DARKO DRAGIČEVIĆ/ RAS SRBIJA

Ovakav epilog je gotovo izvjestan nakon sjednica Regionalnih saveza koji su dali podršku sadašnjem predsjedniku, dok će se birati novi Upravni odbor, kao i ljudi koji će ići u Rukometni savez Bosne i Hercegovine.

Umičević je stekao poverenje činjenicom da je za mandata uradio mnogo kako bi pomogao klubovima, a savez je uspio da renovira prostorije, izbori se za podršku entiteta te oslobodi kotizacije ekipe.

– Rukomet je opet u modi i to je najveća nagrada svima nama koji su dali sebe kako bi ovaj sport oživjeli. Imamo nikad bolju i uzbudljiviju Prvu ligu Republike Srpske u muškoj konkurenciji. Uradili smo brojne akcije kako bi pomogli klubovima i svrha postojanja saveza je upravo to da uradi sve u svojoj mogućnosti da olakšamo njihov rad. Imamo ŽRK Rogaticu koja ima problem sa dvoranom ali ćemo nastojati da im pomognemo kako bi se takmičili u eliti jer to žele. Nisam zadovoljan sa dvije stvari da to je da Rukometni savez Doboj praktično ne postoji te da nismo uspjeli da unaprijedimo sudijsku organizaciju gdje imamo i dalje određene probleme. Moram da pohvalim mlade sudije koje su vodili mečeve mlađih kategorija bez naknade i savez će od novca namijenjenih sudijskoj organizaciji da im kupi nov opremu – poručio je Umičević. On je otkrio da će predložiti zamjenske članove u Upravni odbor RS BiH a da će to biti Darko Savić i Vladimir Branković, te da će tražiti promjenu statuta kako predsjednik saveza ne bi mora da bude član UO RS BiH.

Za razliku od Rukometnog saveza Republike Srpske, u savezu Bosne i Hercegovine situacija je puno gora.

– Na ovoj Izbornoj skupštini izabraćemo nove ljude za Skupštinu RS BiH koja je planirana 28 ili 29. u Ljubuškom mada mi se čini da ona neće da bude održana. U Federaciji nije zakazana nova skupština. I dalje imamo problem oko poreskog broja a umalo smo ostali i bez prostorija koje su u vlasništvu Energoinvesta. Na sve to je i problem ugovor sa BH Telekomom koji sam rekao da ne možemo potpisati u ovom obliku, Energoinvest nas je zbog dugovanja mogao izbaciti iz prostorija jer traži da  plate dugovanja koja mi ne priznajemo a koja je napravio savez prije nas koji nije bio registrovam. Oni imaju pet miliona duga i neko mora da odgovara za to. Mi smo spasili Rukometni savez BiH, a žalosno je što nas niko iz Vijeća ministara nije pozvao da vidi kako da riješimo problem. Ekipa je dva puta izborila Evropsko prvenstvo, momci su zaslužili podršku a mi smo spasili reprezentaciju i saveza a za to smo dobili samo uvrede. A da nismo otvorili račun ovdje, savez ne bi postojao. Ovi iz Federacije se busaju u prsa reprezentacijom a onda niko neče da bude domaćin ili nam naplaćuju po većim cijenama a ništa ne obezbjedjuju, a ja želim da ti momci imaju uslove i dnevnice- dodao je Umičević koji je ponovio da Bosna i Hercegovina ima zvaničnu zastavu i da traži da se ona poštuje.

Prihvati notifikacije