Sport

Propao transfer Lazara Markovića u Anderleht

Anderleht i Liverpul su postigli dogovor oko transfera Lazara Markovića, belgijski klub je bio spreman da plati obeštećenje od 3.250.000 evra, ali se srpski fudbaler nije dogovorio sa klubom iz Brisela, pa je cijeli posao propao.

Propao transfer Lazara Markovića u Anderleht
FOTO: A. DIMITRIJEVIĆ/RAS SRBIJA

Povremeni reprezentativac Srbije nije u planovima Jirgena Klopa, “crveni” su tražili način kako bi prodali bivšeg fubalera Partizana i činilo se da je sve riješeno kada je prihvaćena ponuda Anderlehta. Ostalo je samo da se igrač i klub dogovore, ali do toga nije došlo.

Naime, Lazar Marković je ušao u posljednju godinu ugovora sa Liverpula i trebalo bi da zaradi oko dva miliona evra na godišnjem nivou. Ta cifra je bila previsoka za Anderleht, pa zbog toga i nije došlo do transfera.

Sada srpski fudbaler ima dvije opcije da presjedi narednih šest mjeseci u Liverpulu ili da raskine ugovor i bude slobodan u izboru nove sredine. Period pred nama daće odgovor kakva će biti sudbina momka za kog su “crveni” platili 25 miliona evra prilikom dovođenja iz Benfike, prenosi Blic.