Sport

PRVA POBJEDA IGOKEE Bajić donio radost u Laktaše

Košarkaši Igokee pobijedili su Zadar rezultatom 79:71 u utakmici 5. kola regionalne ABA lige.

PRVA POBJEDA IGOKEE Bajić donio radost u Laktaše
Foto: Nikola Vuruna/RAS Srbija

Peti put u trenerskoj karijeri Dragan Bajić je sjeo na klupu Aleksandrovčana i već u svom debiju u ovoj sezoni donio je pozitivnu promjenu.

Foto: Nikola Vuruna/RAS Srbija
Foto: Nikola Vuruna/RAS Srbija

Igokea je dobro otvorila utakmicu, a nakon šest i po minuta domaći tim je imao 11 poena prednosti (15:4), ali je Zadar uzvratio seriojom 8:0 za prilazak na tri poena manjka. Do kraja prvog perioda Igokea je imala još jednu pozitivnu fazu u svojoj igri pa uzvratila serijom 8:0 za vođstvo 23:12 na prvom odmoru.

Mnogo bolje je Zadar ušao u drugu dionicu i rezultatom 12:1 u prve tri i po minute prišao je na samo dva poena manjka (26:24). Seriju Zadra prekinula je trojka Kariniauskasa, a koševe su dodali Tomas i Evans za plus 10 (34:24)

Gosti iz Zadra nisu predavali pa su do kraja poluvremena ponovo rišli na poen zaostatka (36:35).

Prve poene u nastavku postiže Žilber za Zadar za drugo vođstvo na utakmici, prvo je bilo na samom početku (2:0). međutim Sava Lešić uzvraća sa dva poena i dodatnim bacanjem. Ivanov u narednom napadu pogađa trojku za Zadar. KOševima Ivanova i Sirišćevića u trećoj četvrtini dolaze do najubjedljivije prednosti na utakmici, plus pet poena, za vođstvo od pet poena (46:41).

mini seriju zadra prekinuo je Kariniauskas (46:43), a onda je nakon dobre odbrane lopta spuštena u reket za Lešića koji je izborio dva bacanja, prvo je pogodio, a nakon drugog Aleksandrovčani su ponovo došli do lopte, a onda iz posjeda trojkom Evansa i do vođstva (47:46).

Isti igrač na 3:31 do kraja pogađa još jednu trojku i podiže prednostna plus četiri (50:46), a serija Igokee se nastavlja do 11:0 za vođstvo 53:46. Ovu seriju prekida Alen sa poludistance, a onda trojkom dovodi svoj tim na -2 (53:51), a sa ovim rezultatom ušlo se u poslednji minut treće četvrtine. Alen je nastavio sa poenima i sedmim uzastopnim košem svom timu je donio izjednačenje (53:53).

Ostalo je Igokei na kraju ove dionice 3,6 sekundi za napad, loptu je primio Tomas i sa sa više od devet metara ubacio trojku…

…pa su Aleksandrovčani u odlučujućih deset minuta ušli sa tri poena viška.

Von je na otvaranju poslednje četvrtine pogodio dva slobodna bacanja (58:53), a potom nakon dobre odbrane i brze tranzicije u napad pogađa Tomas za plus sedam (60:53). Poslije tajm auta Zadra, za goste pogađaju Junaković i Ivanov trojku za seriju 5:0, ali odmah na drugoj strani uzvraća Ilić i ponovo podiže prednost na pet poena, a onda isti igrač nakon sjajne asistencije Lešića preko cijelog terena zakucava za novo vođstvo od plus sedam (65:58).

Sa velikom željom Igokea ulazi u završnicu, a koševima Save Lešića dolazi na plus devet (67:58).  Siriščević i Keler su pogodili za novi povratak Zadra, a onda Kariniauškas trojkom vraća plus sedam. Siriščević je nakon faula Vona imao tri bacanja, iskoristio je dva, a Sava Lešić je u narednom napadu promašio trojku, ostaje plus 5 (72:67). Ovim rezultatom se ušlo u poslendji minut, a na 26 sekund do kraja Evans pogađa trojku i rješava pitanje pobjednika.

Najefikasniji u timu Igokee bio je Kinan Evans sa 17 poena, 13 je dodao Kariniauskas dok je Zadar sa 24 koša predvodio Brajan Alen.