Sport

Radomir Antić uoči VJEČITOG DERBIJA: Ne potcjenjujte Partizan

Akteri vječitog derbija utakmice Crvene zvezde i Partizana pamte do kraja života. Oni koji su bili dio jednog od najvećih gradskih derbija na svijetu i danas na ovaj megdan gledaju sa posebnim emocijama.

Radomir Antić uoči VJEČITOG DERBIJA: Ne potcjenjujte Partizan
Foto: Andreu Dalmau/EPA

Svaka utakmica nosi poseban naboj, a nije važno gdje se igra. Favorita nema, pa je tako slučaj i pred ovaj susret. Zvezda jeste u velikoj bodovnoj prednosti, ali kad se izađe na teren, zaboravi se i tabela. Život se pretvori u fudbalsku bajku – kaže za Srpskainfo Radomir Antić.

Iz svog doma u Španiji će pratiti utakmicu sa stadiona “Rajko Mitić”. Mišljenja je da Partizan niko ne treba da potcjenjuje.

– Za mene je najvažnije da sve protekne bez incidenata, da trijumfuje bolji. Ne sviđa mi se to što jedan dio javnosti potcjenjuje Partizan. Crno-bijeli nisu za potcjenjivanje. Istina, odlaze im neki igrači tokom sezone, poput Jankovića, ali veliki klubovi brzo nadoknade te odlaske – smatra Antić.

Kad biste na skener stavili igrače oba tima, ko je u ovom trenutku u prednosti?

– Nema favorita. Lično, volio bih da pobijedi Partizan, ali to neće biti lako. Oba tima nisu dobro otvorila drugi dio sezone. Jesu ostvarili po dvije pobjede, ali igra nije na očekivanom nivou. Moja poruka na kraju svima je: “Neka danas u Beogradu pobijedi srpski fudbal” – zaključio je Antić.