Sport

RUKOMETAŠICE BORCA KRENULE SA RADOM Žele trofeje u BiH i plasman u Evropu

Rukometašice banjalučkog Borca počele su sa pripremama za narednu sezonu u kojoj imaju visoke ambicije, plasman u sam vrh Premijer lige i plasman u neko od evropskih takmičenja.

RUKOMETAŠICE BORCA KRENULE SA RADOM Žele trofeje u BiH i plasman u Evropu
FOTO: BOJAN BOŽIĆ/RAS

Borac je između dvije sezone pretrpio značajne promjene u igračkom kadru, a trener Rade Unčanin kaže da je zadovoljan kvalitetom pojačanja koja je klub uspio da angažuje ali i načinom na koji igračice pristupaju svojim obavezama.

– U ovoj sezoni imamo daleko veće ambicije nego u prethodnoj koja je bila povratnička kada je u pitanju Premijer liga BiH. Klub napustilo šest igračica, neke zbog zauzetosti na poslu, nažalost Marijana Bogojević  je imala povredu koljena koja je takve prirode da neće moći nastaviti da se bavi rukometom. Vidjeli smo neke stvari koje su nam nedostajale i klub je uložio dosta napora da u naše redove dovedemo kvalitetne igračice. Istakao bih Anđelu Stojanović koja je bila nosilac igre Mire i prvi strijelac lige, zatim Darjanu Vukliš najboljeg golmana lige koja je igrala za Grude i Ivanu Sikimić Trebinjku koja igra na poziciji desnog krila. Tu su još  Isidora Kršić i   Sara Majkić iz Dubice te  Ismihana Đelihodžić koja je igrala za Slogu iz Gornjeg Vakufa.  Zaista jedan impozantan broj kvalitetnih igračica i naše su ambicije sami vrh – jasan je Unčanin.

U prethodnoj sezoni klub je, nakon povratka u Premijer ligu osvojio šesto mjesto, a zahvaljujući agilnoj upravi, na čelu sa predsjednicom Nadom Tešanović i direktorom Darkom Savićem, u novu sezonu se ušlo sa stabilnim budžetom i bez ikakvih dugovanja iz prošlosti.

– U prethodna dva tri mjeseca smo radili na poboljšanju uslova u samom klubu. Nažalost, pandemija korona virusa nas je spriječila da sezonu privedemo kraju onako kako smo željeli. Završili smo na šestom mjestu, u Kupu smo ispali u četvrfinalu, možda nepravedno, od Hadžića. Ostalo je od te sezone da se igra  finale Kupa Republke Srpske, najvjerovatnije fajnal for u Banjaluci, sedam dana pred početak sezone i to takmičenje svakako želimo da osvojimo jer nam je jako važno. Za start nove sezone smo napravili jako dobar dogovor i strateško partnertstvo sa Fakultetom za fizičko vaspitanje i sport u Banjaluci tako da ćemo jedan dio priprema odraditi u kampusu, a ostatak, odnosno večernje treninge u našoj dvorani Borik. Za taj dio u Kampusu ćemo imati pomoć profesora koji su zaduženi za fizičku spremu. Izvršeno je testiranje, odradili smo ljekarske preglede, tako da sa zadovoljstvom možemo da kažemo da su djevojke došle zdrave i željne su rada – rekao je direktor ŽRK Borca Darko Savić.

Drugi tim

ŽRK Borac ima i drugu ekipu, sastavljenu od mlađih igračica koja se takmiči u Prvoj ligi Republike Srpske. -Po svemu što mogu da vidim jasno je da ćemo i sa mladom ekipom ići na prvo ili drugo mjesto. Želimo da im obezbijedimo dobre uslove za rad jer su to djevojke koje kvalitetno rade i koje zaslužuju pažnju. Mi i u ostalim starosnim kategorijama imamo ekipe i mislim da smo jedini klub u BiH koji radi na ovaj način – rekao je Savić.