Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PROBE U ZVIJEZDI Savić: Naredne sezone želimo više loptu u posjedu!

Sport
Autor:

Foto Zvijezda 09

Zvijezda 09 je već nakon pet dana rada imala i prvu provjeru u kojoj je remizirala sa članom Super lige Srbije ekipom Voždovca 1:1. Treneri oba tima imaju osjetno promijenjen igrački kadar sa kojim su željeli bolje da se upoznaju.

Novi trener Zvijezde 09 Boris Savić ističe je zadovoljan odnosom igrača, te da rezultat nije bio bitan na ovom duelu.

– Odradili smo samo pet treninga zajedno i imamo novu ekipu, a uz to želim da igramo drugačije u odnosu na proteklu sezonu. Ova utakmica mi je dala puno jasniju sliku onoga što želimo. Zadovoljan sam jer su igrači počeli da prihvataju stvari koje od njih želim u narednoj sezoni. To je prije svega posjed lopte. Želim da Zvijezda 09 u narednom takmičenju bude ekipa koja će imati loptu i koja će diktirati ritam – istakao je mladi stručnjak.

Na probi u Zvijezdi je nekoliko igrača. Već nakon prvog meča jasno je da postoje pozicije na kojima će Zvijezda morati da traži nove igrače. Uz to trener Savić je najavio da će šansu u narednom periodu da dobiju mladi igrači iz akademije.

– Nećemo žuriti sa pojačanjima sigurno. Dosta igrača će biti na probi i pokušaće kroz ove mečeve da se nametne. Sigurno je da želimo da pronađemo kvalitetna rješenja za one pozicije koje nam budu potrebne i da ćemo pokazati da to riješimo – dodao je Savić.

Već u subotu Zvijezda 09 će imati novu provjeru, a rival će biti Radnik, a meč će biti u Etno selu Stanišić.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO