Tenis

SJAJAN START ZA KECMANOVIĆA Srpski teniser siguran u prvom kolu US Opena, Đere i Lajović završili turnir

Miomir Kecmanović, srpski teniser i 36. reket svijeta, savladao je Lernera Tijena sa 3-1 u setovima (3:6, 6:1, 6:3, 6:3).

SJAJAN START ZA KECMANOVIĆA Srpski teniser siguran u prvom kolu US Opena, Đere i Lajović završili turnir
FOTO: JORGE REYES /EPA

Na terenu u Njujorku ovaj meč je bolje otvorio 17-godišnji Amerikanac, koji je poslije 27 minuta igre poveo sa 1:0 u setovima, a našem Kecmanoviću je dozvolio svega 3 gema.

Tokom drugog seta Miomir se “probudio”. Odlično je igrao srpski teniser, pa je uspio da izjednači na 1:1 (6:1). Ovoga puta Amerikanac je osvojio čitav jedan gem i to treći u ovom setu, ispostaviće se kasnije i jedini koji je uspio da osvoji tokom ovog seta.

Nastavio je 36. igrač svijeta odličnu igru i u naredna dva seta. Oba je pobjedio rezultatom 6-3, pa je poslije 2 sata i 26 minuta slavio u prvom kolu US Opena.

Kecmanović sljedeći meč igra protiv Francuza Rišara Gaske.

Srpski teniser, Laslo Đere, poražen je od Andreja Rubljova 11. tenisera svijeta u prvom kolu ovogodišnjeg US Opena sa 3-2 (6:7, 3:6, 6:3, 6:4, ) dok je Lajović  igrao protiv američkog tenisera Džensona Bruksbija i predao  u trećem setu.

Bruksbi je vodio sa 6:2, 6:0, 3:0, kada je Duci predao meč.

Igrali su samo 74 minuta, ali Dušan više nije mogao da izdrži.

Lajovića je mučila povreda i riješio je da preda. Još uvijek nije poznato koja vrsta povrede je u pitanju i da li će Duci morati da pauzira duže ili ne, piše Sportal.

Prihvati notifikacije