Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

SKANDAL U EVROPSKOM FUDBALU Dvojica menadžera pala zbog transfera SRPSKOG REPREZENTATIVCA

Sport
Autor:

Foto: A. Dimitrijević/RAS Srbija

Još se nije slegla prašina poslije operacije “Čiste ruke” u kojoj je policija hapsila menadžere, sudije i predstavnike klubova i zbog namještanja utakmica, a nova afera trese belgijski fudbal!

Policija je danas uhapcila dvojicu muškaraca zbog malverzacija prilikom transfera igrača, među kojima je i onaj srpskog fudbalera Aleksandra Mitrovića iz Anderlehta u Njukasl za 18.500.000 evra 2015. godine.

Odmah da istaknemo – sam Mitrović prema dostupnim informacijama nije ni pod kakvom istragom – menadžeri i klubovi su “zaobilazili” propise.

Uhapšen je Kristof Enrote, koji je i menadžer proslavljenih belgijskih repezentativaca Janika Karaska, Tiba Kurtoe i Kevina Miraljasa. Enrote je “pao” u Monaku, dok je njegova desna ruka Kristof Šenio pritvoren u Liježu. Inspektori su upali i u njihove kancelarije u Londonu.

– Riječ je operacijama u vezi sa pranjem novca i korupciji prilikom transfera igrača – navodi se u saopštenju tužilaštva.

Inače, kad je Mitrović prelazio iz Brisela u Njukasl belgijski mediji su pisali da transfer završavaju čuveni “superagenti”, dobro poznati i nama u Srbiji, Pini Zahavi i Falji Ramadani, ali se imena njih dvojice za sada ne pominju u ovoj istrazi.

Tužilaštvo uostalom nije potvrdilo ni koji se transferi istražuju, ali je agencija Frans Pres uspjela da dobije potvrdu samo za Mitrovićev slučaj. Belgijski Nijuzblad tvrdi da su pod lupom i transferi Jurija Tilemansa, Leandera Dendonkera, pa i Romelua Lukakua pošto je Enrotea, inače sina nekadašnjeg reprezentativca Belgije Rožea Enrotea, optužio njegov nekadašnji saradnik, inače trener Peter Smets.

– Nikad nisam krao od fudbalera – branio se prošlog oktobra Enrote, koga je Smets optužio da je igrače zakinuo za milione evra.

Klupske prostorije Anderlehta, pa i Fudbalskog saveza Belgije, odavno su pretresane.

(Mozzartsport.com)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO