Fudbal

"Slagao me je" Kuman optužio Laportu i zažalio zbog odlaska Mesija

Nekadašnji trener Barselone Ronald Kuman priznao je da je argentinski fudbaler Lionel Mesi na neslavan način napustio katalonski klub 2021. godine.

Ronald Kuman i Lionel Mesi
FOTO: EPA/JUANJO MARTIN

Mesi je otišao zbog teške finansijske situacije, a nedugo zatim holandski stručnjak je poslije serije loših rezultata dobio otkaz. Sada je za sve optužio predsjednika kluba Đoana Laportu.

– Slagao me je. Rekao mi je da će sutra da bude potpisan novi ugovor sa Mesijem, a Argentinac je narednog dana otišao iz kluba. Taj momak nije zaslužio da ode na takav način. Dosta toga je bilo protiv mene. Problem je kada predsjednik sumnja u vas. Međutim, kada bih imao šansu da se vratim, učinio bih to. Volim Barselonu – istakao je Kuman.

Pročitajte još

Holanđanin je istakao da je uradio dosta dobrih stvari za Barselonu.

– Moram da budem iskren i da kažem da smo igrali bez publike godinu dana. Nisam očekivao da će Mesi i Antoan Grizman da odu. Prošao sam kroz mnogo toga, nikad nisam vjerovao da se određene stvari mogu desiti, ali sve je to život i moramo to da prihvatimo. Morao sam da odgovaram na brojna pitanja, a to nije bio moj posao. Vjerujem da sam zaslužio više podrške od kluba. Otkazi trenerima su dio fudbala, a ja sam sa tehničke strane donio dosta klubu – istakao je Kuman koji je vodio Barselonu na 67 utakmica i ostvario 39 pobjeda, 12 remija i 16 poraza, prenosi B92.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije