Sport

Srpski as GLAVNA TEMA teniske javnosti: Boris Beker o ZVIŽDUCIMA ZA ĐOKOVIĆA

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković predao je meč osmine finala US opena Švajcarcu Stenu Vavrinki, a potom teren napustio uz zvižduke pa je zbog zdravstvenih problema ponovno glavna tema teniske javnosti.

Srpski as GLAVNA TEMA teniske javnosti: Boris Beker o ZVIŽDUCIMA ZA ĐOKOVIĆA
FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ/RAS SRBIJA

Nekadašnji Đokovićev trener Boris Beker je u razgovoru s Matsom Vilanderom prokomentarisao situaciju svog nekadašnjeg pulena.

Vrlo dobro znam Novaka i mogu s fizičkog aspekta reći da on nikad nije igrao 100 odsto bez problema. Sve više viđamo da se fizioterapeuti pozivaju na teren tokom mečeva. To je pravo igrača i oni to mogu maksimalno koristiti u svoju korist, unutar pravila. Sad se mnogo više računa vodi o zdravlju igrača nego što je to bio slučaj kada sam ja igrao tenise – rekao je Beker.

Složio se i Vilander s mišljenjem svog kolege uz konstataciju kako se ne može porediti pristup kakav su oni nekad imali s današnjim.

– Nikad nisam zvao fizioterapeuta na teren osim kad sam imao povredu zgloba. Tada nismo toliko obraćali pažnju na te probleme i samo smo razmišljali o igranju. Danas je pristup drugačiji i igrači imaju svoje trenere i fizioterapeute. Mišljenja sam da je Novak osvajao turnire u prošlosti i kad nije bio 100 odsto spreman – istakao je Vilander.

(Klix)