Fudbal

Stanislav Karasi za Srpskainfo: Hrvatska ne smije potcijeniti Japan

Kad su selektora Hrvatske Zlatka Dalića pitali kog rivala bi volio u osmini finala - Španiju ili Njemačku - stručnjak iz Livna je kao iz topa odgovorio: "Japan".

Stanislav Karasi za Srpskainfo: Hrvatska ne smije potcijeniti Japan
FOTO: EPA-EFE/ ABIR SULTAN

Želja mu se ispunila. Zemlja izlazećeg sunca biće naredna prepreka. Japan je u grupi izborio dvije identične pobjede od po 2:1 protiv Njemačke i Španije. To je dovoljan razlog za oprez.

Nekadašnji golgeter Crvene zvezde i reprezentativac Jugoslavije Stanislav Karasi kaže da Hrvatska nije bez šansi.

FOTO: M. METLAŠ/RAS SRBIJA
FOTO: M. METLAŠ/RAS SRBIJA

– Mislim da je Njemačka potcjenila Japan, iako to njima nije svojstveno, i zbog toga su otišli kući. Hrvatska to ne smije sebi da dozvoli, jer vidjeli smo svi kako su brzi i agilni i znaju tačno šta žele u svakom trenutku – ocjenjuje Karasi za Srpskainfo.

Legendarni golgeter zna zbog čega je Hrvatska najuspješnija selekcija sa prostora bivše Jugoslavije.

Pročitajte još

– Njihovi rezultati nisu plod slučajnosti. Oni su pravi nasljednici one stare jugoslovenske škole. Većina njihovih golova su kruna odličnih akcija. Imaju odličnu pas igru. Ti dubinski pasovi jednostavo melju rivala – dodao je Karasi.

I pored svega ukazao je na kvalitete Japana.

FOTO: TOLGA BOZOGLU/EPA
FOTO: TOLGA BOZOGLU/EPA

– Riječ je o izuzetno opasnoj ekipi. Uspon je počeo poslije Ivice Osima, koji je kao selektor napravio sjajan posao; naučio ih je fudbalu. Sad igraju brzo i naprijed i nazad. Svi krenu u napad, a onda za tren svi u u odbrani. Protiv Španije je u nekoliko navrata po pet-šest igrača bilo u napadu, a iz jedne takve situacije postigli su gol. Majstori su tog visokog presinga. Aduti Hrvatske su sjajni igrači iz veznog reda. Ako oni u veznom redu zaustave Japance, onda će napraviti dobar posao – zaključio je Karasi u razgovoru za Srpskainfo.

Meč izmeču Hrvatske i Japana igra se danas od 16 sati.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije