Tenis

Sud oslobodio gruzijskog tenisera teških optužbi: Basilašvili nevin, supruga najavila žalbu

Gruzijski teniser može da odahne iako je u prošlosti doživio niz neprijatnih situacija.

Sud oslobodio gruzijskog tenisera teških optužbi: Basilašvili nevin, supruga najavila žalbu
FOTO: KIERAN GALVIN / EPA

Gradski sud u Tbilisiju oslobodio je Nikoloza Basilašvilija optužbi za nasilje nad njegovom bivšom suprugom Neli Dorokašvili.

– Nikoloza Basilašvilija smatramo nevinim i oslobađamo ga po tački 1. člana 126 Krivičnog zakona Gruzije za verbalno nasilje – rekao je sudija.

Basilašvili je oslobođen po preostale četiri tačke krivičnog postupka. 

Gruzijski teniser je uhapšen u maju 2020. zbog optužbi za verbalno i fizičko nasilje. Sud ga je kasnije pustio uz kauciju od oko 36.000 dolara.

Dorokašvili je svedočila da ju je Basilašvili zlostavljao dok su živeli zajedno, fizički i verbalno, i da je preuzeo kontrolu nad njenim finansijama i nalozima na društvenim mrežama.

Ona je takođe optužila roditelje njenog bivšeg muža da su je verbalno zlostavljali. Basilašvilijeva odbrana je negirala sve optužbe protiv njega.

Oslobodivši Basilašvilija svih optužbi, sudija Katuna Harčilava je postavila pitanje zašto se Dorokašvili ranije nije javila policiji.

Komentarišući modricu koju je potvrdio lekarski pregled na ruci Neli, nakon Basilašvilijevog hapšenja 2020. godine, sudija je rekla da se to moglo dogoditi zato što je držala svoje dete u nezgodnom položaju ili da se modirca pojavila kada joj je Basilašvili dao dete.

Tužilac na tom slučaju, Tamuna Guruli, najavila je da će se žaliti na presudu. Po okončanju slučaja, teniser je izjavio da je donijeta „pravedna odluka”.

– Bilo mi je teško da podnesem sve ove lažne optužbe i veoma mi je drago što je sve prošlo. Sada mi je prioritet da se ponovo povežem sa svojim djetetom – rekao je Basilašvili.

Gruzin je trenutno 93. na ATP rang listi. Ima pet titula u karijeri, a od nagrada sa turnira je zaradio 8.522.078 dolara, prenosi Sportal.

Prihvati notifikacije