Sport

SVJETSKI MEDIJI SADA BRANE NOVAKA "Novak pomaže drugima, Kirjos je osramotio sport"

Nakon što se Novak Đoković oglasio u vezi sa svojim zahtjevima, pohedini svjetski mediji stali su u odbranu srpskog asa.

SVJETSKI MEDIJI SADA BRANE NOVAKA "Novak pomaže drugima, Kirjos je osramotio sport"
FOTO: MICHAEL DODGE/EPA

Kolumnista britanskog Tajmsa Metju Sajed stao je u odbranu srpskog tenisera Novak Đokovića, koji se na meti kritika našao nakon prijedloga za poboljšanje uslova u karantinu uoči Australijan opena.

Najbolji teniser svijeta predložio je organizatorima promjenu uslova u karantinu u kojem su se našli teniseri, koji su u Melburn doputovali avionima u kojima su bile zaražene osobe.

– Sem Grot, bivši australijski profesionalac, nazvao je Novaka sebičnim. Nik Kirjos, taj bastion racionalnosti, okarakterisao ga je kao budalu. Ne mogu a da ne kažem da je to malo nepravedno. Đoković nije ove prijedloge iznio za sebe i na svoju ruku, već kao jedan od lidera Profesionalne asocijacije tenisera (PTPA). On neće lično imati dobiti ako se olakšaju mjere. Naprotiv, to će pomoći rivalima da se bolje spreme i smanje njegove šanse da postane šampion turnira – napisao je Sajed u kolumni.

Svoju kolumnu Sajed je završio sa Kirjosom, čiji su tvitovi dobili preko 20.000 lajkova.

– To je igrač koji je ozbiljno osramotio sport, a nikada nije našao dovoljno zrelosti u sebi da se izvini. Mislim da smo dostigli vrhunac ironije kada je Kirjos nekog nazvao budalom – zaključio je Sajed.