Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

BITNO DA SE SMANJUJE Terzić otkrio koliki je dug Crvene zvezde

Sport
Autor:

Foto: Vesna Lalić/RAS Srbija

Direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić se pohvalio na Skupštini beogradskog kluba da je petu godinu zaredom klub pozitivno poslovao, a uz to je napravio istorijski uspjeh – plasman u Ligu šampiona.

– Crvena zvezda ima izuzetno uspješnu godinu. Ponosni smo na stanje u klubu. Iz godine u godinu podižemo ga na evropski nivo, a godina za nama je najbolji dokaz. Ove sezone smo napravili najveći sportski uspjeh još od vremena osvajanja Kupa šampiona. Uspjeli smo da zadržimo uspješan stručni štab i većinu tima sa kojim smo obezbijedili plasman u Ligu šampiona. U ekstremno kvalitetnoj grupi smo imali ozbiljnu ulogu, savladali veliki Liverpul i postigli najviše za srpski fudbal u Ligi šampiona ikada. Navijačima smo priredili čak 14 evropskih mečeva sa najjačim timovima i igračima Evrope. U domaćem prvenstvu smo potvrdili apsolutnu dominaciju, rekao je Terzić na skuštini -a prenio klupski sajt.

Ono na što su u klubu posebno ponosni je poslovanje kluba kao i dobijanje titule iz 1946. godine.

– Veoma važno je da Crvena zvezda već petu godinu zaredom završava sa pozitivnim finansijskim rezultatom. Neto novčani dug se smanjuje. Za razliku od juna 2014. godine kada je dug iznosio 53 miliona evra, u decembru 2018. godine dug je 14 milona evra. Knjigovodstveni dug sa datumom 31.12.2018 je u odnosu na realan dug veći, ali kako bi se izbjegla zabuna, treba znati da su to obračunske kategorije koje se ne plaćaju. Prihod od Lige šampiona, kao i od transfera igrača, u visini od 18 miliona evra iskorišćen je za otplatu starog duga. S obzirom na to da je prihod koji ide klubovima kroz velike bonuse za učešće za u UEFA takmicenjima, kao i kroz televizijska prava za prenos mečeva, intencija Crvene zvezde mora da bude veće ulaganje u tim i igrače, kako bi Crvena zvezda svake godine bila učesnik nekog UEFA takmičenja – dodao je Terzić.

I sama vrijednost tima je samim tim veća.

Odlični rezultati na terenu uticali su da se vrijednost igračkog kadra povećava. Juna 2014. godine tim Crvene zvezde vrijedio je 17,5 miliona, dok trenutno vrijedi čak tri puta više – 52 miliona. I u 2019. godini ćemo dobiti UEFA licencu već u prvom krugu, što dokazuje da sve svoje obaveze izmirujemo na vrijeme. U prethodnih 365 dana smo na ime poreza u budzet Republike Srbije uplatili čak 6,7 miliona evra. Ta cifra je viša nego što iznose svi sponzorski ugovori koje klub ima. Ono šte je važno istaći jeste da Crvena zvezda čak 92% ukupnog prihoda ostvaruje iz inostranstva – istakao je Terzić.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO