Sport

TEŠKO DO POLUFINALA Đoković uz puno oscilacija ide u završnicu

Novak Đoković se plasirao u polufinale Mastersa u Rimu nakon što je uz dosta muke savladao Dominika Kepfera sa 2:1 (6:3, 4:6, 6:3)

TEŠKO DO POLUFINALA Đoković uz puno oscilacija ide u završnicu
FOTO: TANJUG ALFREDO FALCONE/ LAPRESSE VIA AP

Najbolji teniser svijeta je odigrao loš meč, sa puno oscilacija i problema u igri. Imao je puno neiznuđenih grešaka, slab servis, tako da je morao da uloži mnogo napora kako bi izborio polufinale.

Novak Đoković je odigrao čudan prvi set! Srpski teniser je krenuo sjajno, nametnuo je svoj ritam igre rivala i lagano poveo sa 4:0. I kada se činilo da će lako privesti set kraju, uslijedio je veliki pad.

Đoković je vezao nekoliko grešaka, izgubio je svoj servis i onda je Nijemac uhvatio ritam. Smanjio je na 4:3 i pri tome napravio još jedan gem, pa je zaprijetio. Novak je ipak uspio da se smiri i da ipak sa novim brejkom dobije ovaj period igre.

U drugom setu Đoković je nastavio sa oscilacijama. Poveo je sa 2:0 i onda opet stao. Kepfer je bio sve sigurniji dobio je poene nakon dužih razmjena i u potpunosti preokrenuo meč i poveo sa 4:3. U finišu ovog seta Đoković je izjednačio, a zatim imao i dvije brejk lopte koje nije iskoristio, pa je Nijemac zatim napravio potpuni preokret i došao do seta.

Đoković se baš mučio sa forhendom u ovom meču. Tako je bilo i u trećem setu. Novak je napravio brejk u trećem gemu, a onda je uspio da sačuva tu prednost do kraja.

Protivnik u polufinalu mu je Kasper Rud.