Fudbal

TRAŽE IZLAZ IZ KRIZE Lalatović: Nije mi jasno zašto se napada samo Borac

Izlaz iz rezultatske krize, fudbaleri Borca tražiće na izuzetno teškom terenu u Posušju. Banjalučani su samo jednom slavili na Mokrom Docu, a na kraju prošle sezone su doživjeli veoma težak poraz 0:3.

TRAŽE IZLAZ IZ KRIZE Lalatović: Nije mi jasno zašto se napada samo Borac
FOTO: FK BORAC/ N. KULAGA

Trener Nenad Lalatović na ovom gostovanju neće moći da računa na Nikolu Andrića, Aleksandra Subića i Jovu Lukića i to je dodatni problem za trenera Banjalučana.

– Od kukanja nema ništa, moramo da zbijemo redove i odigramo bolje. Samo dobar rezultat nas može odvesti ka onome što želimo. Očekuje nas teško gostovanje. U prošlom šampionatu je ekipa izgubila 3:0, a kao glavni kvalitet rivala izdvojio bih njihove krilne igrače, koji su veoma opasni. Ipak najviše sam skoncentrisan na svoju ekipu. Nisam zadovoljan, moramo i znam da možemo mnogo bolje. Potrebna nam je veća koncentracija. Jednostavno prelako poklanjamo golove. Od pet golova četiri smo poklonili rivalima, a to ne smije da se dešava. U ovoj ligi do izražaja dolaze brzina i snaga, protivnik ništa ne napravi a onda mu mi poklonimo gol i uvuče se nervoza. Niko nas nije nadigrao već smo mi pravili greške. Odmah ću reći kao trener nisam zadovoljan bodom i želimo da dobrom igrom i rezultatom krenemo naprijed – istakao je Lalatović.

Vojnović: Dobar rezultat gura naprijed

Aleksandar Vojnović ističe da se rival veoma pojačao. -Pred nama je teško gostovanje, sigurno je da Posušje ima veće ambicije nego u prošloj sezoni. Svjesni smo kako rival igra i kako su nas dobili, ali mi nemamo izbora. Ako želimo da izađemo iz ove situacije i krenemo naprijed onda nam je potreban dobar rezultat- istakao je stameni defanzivac.

Trener Borca ističe da mu nije jasno zašto se u BiH napada samo Borac. Navodi da je nakon eliminacije od B36 bilo naslova „Blamaža, sramota“, dok kod ostalih klubova to nije slučaj.

– Ne čitam portale, ali zaista ne znam koje je to zlo u ljidima da me napadaju od starta. Nisam ni ja zadovoljan rezultatima, ali prelazi to neke granice. Kao da se jedva čeka loš rezultat da se loše piše o Borcu. Svi ga blate, dok drugi klubovi ispadnu i onda su naslovi kraj evropskog puta, nisu imali sreće i slično. Drugim klubovima se ublažava ispadanje a po nama se konstantno udara, iskreno kratko sam tu pa ne znam razlog zbog čega. Da li im smetam klub ili ja , ne znam. Možda se nisam ni ja na startu najbolje snašao.

FOTO: D.DRAGICEVIC/ RINGIER
FOTO: D.DRAGICEVIC/ RINGIER

Trener Lalatović nije želio previše o kiksevima mladog golmana Nikole Ćetkovića, kao ni o priči o odlasku u Pazar.

– Već sam rekao meni su koferi uvijek spakovani,a  sve zavisi od uprave i njihovih želja i povjerenja. Već sam ponudio ostavku, tako da sam preuzeo krivicu jer nakon ispadanja iz Evrope neko je kriv. Ne bih o greškama mladog golmana. Što sam imao rekao sam mu u svlačionici. Nažalost to su stvari koje se dešavaju i proces su u stvaranju golmana koji kasnije i sazrevaju. On je kvalitet i shvatio je svoju grešku. Ja sam kao trener neko ko voli da daje šansu mladim igračima. Trpio sam promašaje Jovića u Zvezdi , sjećate se da je igrao derbi pa protiv Rada. I u vojvodini sam afirmisao nekoliko mladih igrača, tako da to nije problem za mene. Ali ono na čemu ja insistiram je da igrač ima kvalitet i želju. Meni je nebitno da li će imati 18 i 36 godina ako smatram da treba da igra- rekao je Lalatović.

Meč na Mokrom Docu počinje u 17. časova.

Prihvati notifikacije