Sport

TUMBAKOVIĆ PRED SMJENOM Bivši selektor napušta klupu

Fudbalska reprezentacija Srbije ostaće danas, najverovatnije, bez selektora – Ljubiši Tumbakoviću se sprema smjena na današnjoj sednici Izvršnog odbora - prenosi Sportklub

TUMBAKOVIĆ PRED SMJENOM Bivši selektor napušta klupu
FOTO: FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ/RAS SRBIJA

U vrhu fudbalske organizacije iskristalisalo se mišljenje o neophodnim promjenama na užarenoj klupi i da put do novog rješenja zahteva najpre raskid sa još uvek aktuelnim stručnim štabom. Nije tajna da je Ljubiša Tumbaković ostao bez podrške “fudbalske vlade” još na prethodnom zasijedanju, 26. novembra.

Članovi IO FSS zauzeli su tada, ipak, stav da nije vreme za promjenu selektora dok ne bude izvjestan nasljednik. Pošto je sa nekoliko adresa, ipak, poslat signal da prirodniji put zahteva najprije rešenje statusa Ljubiše Tumbakovića, logično je da se po tom pitanju već danas izjasne članovi najužeg rukovodstva srpske kuće fudbala.

“Izvjestilac” Marko Pantelić, zamenik predsednika FSS, dobio je zadatak da se do početka sednice u Staroj Pazovi sastane sa Ljubišom Tumbakovićem i saopšti ideju o sporazumnom raskidu ugovora sa FSS. Ostali detalji trebalo bi da budu poznati posle ozvaničenja odluke o prekidu ugovora.

Tumbaković predvodi Srbiju od jula prošle godine. Na klupi “orlova”, u 11 utakmica, upisao je pet trijumfa i po tri remija i poraza.

Početak zasedanja u Staroj Pazovi zakazan je za 15 časova.

Prihvati notifikacije