Sport

TUŽNA VIJEST Preminuo jedan od najboljih strijelaca u istoriji KK Partizan

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i jedan od najboljih strijelaca u istoriji Partizana, Boban Petrović, preminuo je u Južnoafričkoj Republici.

TUŽNA VIJEST Preminuo jedan od najboljih strijelaca u istoriji KK Partizan
FOTO: KK PARTIZAN

Nakon što je nedavno doživio saobraćajnu nesreću, Petrović je posljednjih nekoliko dana proveo u bolnici.

Petrović je rođen 19. jula 1957. u Kruševcu. Za Partizan je igrao od 1976. do 1985. godine i u tom periodu je bio jedan od najboljih igrača crno-bijelih. Petrović je bio i član nacionalnog tima SFR Jugoslavije na Evropskom prvenstvu 1981. kada su “plavi” osvojili srebro, kao i godinu dana kasnije na Svjetskom prvenstvu kada je reprezentacija Jugoslavije osvojila bronzanu medalju.

U dresu Partizana, Petrović je osvojio dva međunarodna kupa “Radivoj Korać” (1978. i 1979), dvije titule nacionalnog šampiona (1979. i 1981) i kup SFRJ (1979). Sa 3.618 postignutih poena na 273 utakmice, Boban Petrović je deseti najbolji strijelac u istoriji kluba.

Ostaće upamćena anegdota sa vraćanjem lopte na utakmici Olimpija – Partizan, između Bobana Petrovića i njegovog kuma, Petera Vilfana, koja je ostavila sve aktere meča u čudu.

Osim za Partizan, Petrović je igrao za francuski Rems, ljubljansku Olimpiju, špansku Manresu, Napredak iz Kruševca i belgijski Haselt.

Vrijeme i mjesto komemoracije kao i sahrane Bobana Petrovića, biće objavljeni naknadno.

Prihvati notifikacije