Sport

USPJEH KLUBA IZ KNEŽEVA Progres zaslužio jesenju titulu

Fudbaleri Progresa su prvi prošli kroz jesenji cilj u Trećoj ligi Republike Srpske, regionalna grupa Zapad.

USPJEH KLUBA IZ KNEŽEVA Progres zaslužio jesenju titulu
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Iako su cijelu polusezonu igrali domaće utakmice u Čelincu i Kotor Varošu zbog obnove svlačionica koje će biti spremne za prvo proljećno kolo i utakmicu sa Bratstvom fudbaleri iz Kneževa su na terenu pokazali da im nema ravnih.

Progres je jesen okončao sa skorom od osam pobjeda, četiri neriješena meča i samo jednim porazom uz gol razliku 36:16.

A koliko su golgeteri iz Kneževa bili raspoloženi dovoljno govori podatak da su prvi strijelci lige upravo iz ove ekipe: Miljan Budić i Nikola Đukarić, koji su postigli po 11 golova.

Foto: privatna arhiva
Foto: privatna arhiva

Cilj na početku sezone je bio da se uključimo u borbu za vrh tabele, a kako su nam naši i rezultati konkurenata išli na ruku tako su nam i ambicije porasle. Uspeli smo stići do prve pozicije na polusezoni, a sa dva-tri pojačanja o kojima već razmišljamo, pokušaćemo da ostanemo gdje jesmo. Dakle, cilj nam je prvo mjesto i ulazak u Drugu ligu Republike Srpske – riječi su trenera ekipe Dragana Glamočića.

U Progresu ističu da je velika stvar to što većinu ekipe čine igrači sa teritorije opštine Kneževo, a samo su trojica iz ostalih gradova.

Agilna uprava na čelu sa predsjednikom Radovanom Đukarićem i sekretarom Borislavom Laketićem učiniće sve da obezbijedi timu potrebne uslove za ostanak na vrhu tabele u nastavku sezone.

Iz Progresa su se zahvalili čelnicima Čelinca i Mladosti iz Kotor Varoša na nesebičnoj pomoći tokom prvog dijela prvenstva.