Sport

UTAKMICE U BANJALUCI Davidovićeva otvorila finalni turnir Kupa Srpske za rukometašice

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović danas je u Banjaluci otvorila finalni turnir Kupa Republike Srpske za rukometašice.

UTAKMICE U BANJALUCI Davidovićeva otvorila finalni turnir Kupa Srpske za rukometašice
FOTO: SRNA

Davidovićeva je čestitala rukometašicama i organizatorima ovog sportskog događaja što su, uprkos poteškoćama sa kojima se društvo suočava zbog epidemije virusa korona, odlučili u prethodnom periodu da nastave sa takmičenjima, te da ovaj događaj dovedu do kraja.

– Utakmice se igraju pred praznim tribinama, ali se nadam da ćemo uskoro dočekati neke bolje vijesti, te da ćemo biti u mogućnosti da publiku vratimo na tribine i stadione – rekla je Davidovićeva Srni.

Ona je istakla da su pobjednici svi učesnici turnira, jer su doprinijeli da se održi ovaj sportski događaj.

Davidovićeva je rekla da resorno ministarstvo, u skladu sa svojim mogućnostima, podržava sportske organizacije i kolektive, kao i pojedince, te da će ta podrška u narednom periodu biti i pojačana, naročito kad je riječ o materijalnim sredstvima.

– Činimo sve da određenim klubovima omogućimo da nastave takmičenja. Napravili smo i plan podrške sportskim organizacijama i kolektivima koji ostvaruju dobre rezultate i u Srpskoj i van njenih granica, pa ćemo u skladu sa tim planom realizovati predviđene aktivnosti – rekla je Davidovićeva.

Finalni turnir Kupa Republike Srpske za rukometašice biće održan danas i sutra u Sportskoj dvorani “Borik” u Banjaluci.

Osim organizatora, domaćeg “Borca”, učestvovaće klubovi “Mira” iz Prijedora, “Jedinstvo” iz Brčkog i “Knežopoljka” iz Kozarske Dubice.