Sport

UVRIJEDIO MONGOLE Ferstapen nesmotrenom izjavio izazvao skandal

Vozač Red Bula Maks Ferstapen izazvao je međunarodni incident zbog lošeg izbora riječi u komunikaciji sa boksom.

UVRIJEDIO MONGOLE Ferstapen nesmotrenom izjavio izazvao skandal
FOTO: LUCA BRUNO / POOL

Naime, Holanđanin je uputio niz uvreda na račun Lensa Strola, pošto se sa njim sudario tokom treninga na stazi Portimao tokom Velike nagrade Portugala.

-Da li je ovaj momak je***o slijep?! Šta nije u redu sa njim?! Hriste. Kakav retard. Oštetio mi je bolid. Kakav Mongol- vikao je Ferstapen preko radio-veze a problem za njega i tim je činjenica da su tad bili uživo.

Verstapen je odmah uputio izvinjenje, ali su njegovi komentari ipak izazvali reakciju vlasti te azijske države. Vlada Mongolije poslala je protestno pismo Red Bul Rejsinga, Aston Martinu.

-Sport se smatra simbolom jedinstva širom sveta i mislimo da ne bi trebalo da bude ikakve vrste rasne diskriminacije. Formula 1 se održava pod sloganom „Trkamo se kao jedan“, koji za cilj ima prevenciju rasizma. Zaista se nadamo da će FIA preduzeti poteze kako bi kaznila vozača Red Bula Maksa Ferstapena zbog neprihvatljivog ponašanja i korišćenja rasističkih i pogrdnih izraza”, izjavio je ministar Mongolije u Ujedinjenim nacijama Purevsuren Lundeg.