Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“VELIKI PROTIVNIK” Đorđević poručio da će duel protiv Amerikanaca biti ZA PONOS

Sport
Autor:

Foto: Aleksandar Dimitrijević/RAS Srbija

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Ðorđević izjavio je da će duel protiv Amerikanaca u borbi za plasman od 5. do 8. mjesta na Svjetskom prvenstvu biti duel za prestiž i ponos.

– Za nas veliki protivnik… Iskreno, spremali smo se za obje reprezentacije, mnogo više za Francuze, misleći da ćemo ih sresti sutra. Očekivali smo da bi nam ta utakmica omogućila Olimpijske igre. Do toga neće doći. Biće to utakmica za prestiž, utakmica za ponos, za pravi sportski rat. Moramo da je odigramo hrabro i pametno, kao i uvijek do sada. Skoro uvijek – rekao je Ðorđević, a prenosi sajt KS S.

On je dodao da će ekipa uprkos eliminaciji iz borbe za medalje imati maksimalan motiv.

– Ne pričam o njima, ali naš će biti maksimalan. Svaka utakmica na SP je izuzetno značajna u karijerama svih nas. Ne znam zašto ne bi bila… Ove dvije reprezentacije su slovile za favorite za borbu za medalju, ali nisu uspjele da se dočepaju polufinala – istakao je Ðorđević.

Selektor je priznao da je ekipa jako teško podnijela poraz od Argentine.

– Svima je krivo. Svi su željeli do posljednje kapi znoja pobjedu. Svi mi smo radili cijelo ljeto za to, nije lako kada dođe rezultatsko razočarenje. Treba se dići, zatvoriti priču od juče koliko je to moguće, okrenuti se pripremi, želji, ponosu, tražiti najveću motivaciju za sutrašnji meč. Odjeknulo je sve ovo. Nije tek tako jednostavno kako ja to kažem. Nije! Svako to proživljava. Svi nosimo ponos i tugu, radost na kraju krajeva – rekao je.

Kako je naveo, za to rade i zbog toga igraju.

– Tu treba tražiti motivaciju. Treba se dići, maksimalno, jako, snažno, ponosno. Amerikanci su motiv sami po sebi. I oni su uzdrmani, i oni su bili usporeni. Bez sprinta, bez energije, bez žestine potrebne za igranje ovakve utakmice. Tako je bilo i Australija – Češka. Osjeća se tenzija i značaj utakmice – zaključio je Ðorđević.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO