Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

VELIKO PRIZNANJE ZA BANJALUKU “Grad na Vrbasu” domaćin Evropskog prvenstva osnovnih škola u odbojci

Sport
Autor:

Foto: ISF Europe

Grad Banjaluka biće domaćin Evropskog prvenstva u odbojci za osnovne škole (U15) 2020. godine – odlučili su delegati godišnje konferencije ISF Evrope, posebanog ogranka Međunarodne školske sportske federacije koja se održava 21-22. marta 2019. godine u Larnaci na Kipru.

– Organizacija ovog takmičenja za Grad Banjaluku predstavlja veliko priznanje od strane ISF-a jer su prepoznali dugogodišnji rad i zalaganje svih ljudi uključenih u organizaciju Malih olimpijskih igara Republike Srpske. Bez podrške Sonje Davidović, ministarke porodice, omladine i sporta, Igora Radojičića, gradonačelnika Grada Banja Luka i velikog zalaganja predsjednika Saveza za školski sport Srbije gdina Željka Tanaskovića u ISF- u, ovo takmičenje ne bi došlo u Banjaluku. Zbog toga im dugujemo veliku zahvalnosti jer će se sljedeće godine oko 500 najboljih učenika i učenica u odbojci iz čitave Evrope takmičiti u gradu na Vrbasu – istakao je Dragan Banjac, načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, koji je u ime Grada Banjaluka predstavio kandidaturu na navedenoj konferenciji i dodao:

– Svakako, puno nam je značila podrška Srbije na ovoj konferenciji, i što smo zajedno nastupili kao tim na ovako značajnom događaju za školski sport grada Banjaluke i Republike Srpske jer će po prvi put, u našem gradu, nastupati reprezentacija Republike Srpske u školskom sportu – dodao je Banjac.

Delegati godišnje konferencije ISF Europe pored grada Banjaluke, koji je grad domaćin u odbojci, izabrali su Soči (Rusija) za organizatora Evropskog prvenstva u atletici (U15) 2020. godine.

Koliki je značaj ovog takmičenja govori i činjenica da je Republika Srpska članica Međunarodne školske sportske federacije (ISF), koja je priznata od strane Međunarodnog olimpijskog komiteta i punopravna je članica Generalne asocijacije internacionalnih sportskih federacija

Ujedno, napominjemo, da ženska reprezentacija Republike Srpske, koju predstvalja Medicinska škola Banjaluka, učestvuje na Svjetskom školskom prvenstvu u fudbalu za srednje škole, koje se održava u Beogradu od 6. do 14. aprila 2019. godine, u organizaciji Saveza za školski sport Srbije i Međunarodne školske sportske federacije (ISF).

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO