Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

VIJEST ODJEKNULA KAO BOMBA Poznat razlog zašto Bogdanović ne želi novi ugovor

Sport
Autor:

FOTO: DIVYAKANT SOLANKI/EPA

Kao bomba odjeknula je vijest da bi Bogdan Bogdanović mogao da napusti Sakramento Kingse, a sada se polako i naziru detalji iza svega toga.

Po posljednjim informacijama Bogdan Bogdanović neće produžiti ugovor sa “kraljevima” do 21. oktobra (posljednji dan prelaznog roka, 24 sata kasnije kreće nova sezona NBA lige). I to sa namjerom da po završetku sezone postane ograničeni slobodni agent i tako ima na već previše slabom tržištu slobodnih igrača ugrabi bolju priliku.

Ta prilika je finansijska, ali i igračka jer bi dobio odriješene ruke u donošenju odluka. To znači da će Bogdanović odbiti novu, četvorogodišnju saradnju vrijednu 51,7 miliona i potražiti angažman. Ipak, po pravilima NBA lige novajlija nakon prvog ugovora postaje ograničeno slobodan igrač, pa Kingsi zadržavaju pravo da izjednače svaku ponudu koja stigne. Ipak, pitanje je da li će sa potpisom Badija Hilda imati dovoljno novca da ispariraju nekom timu koji bi želio da ga vidi u njegovim redovima. Procjena je da bi dobio znatno veću ulogu možda i u nekom timu koji bi se borio za šampionski prsten, ali to su više prognoze, nego sadašnja realnost.

Ono što kažu činjenice je sledeće:

Ove sezone je predviđeno da Bogdan zaradi 8.529.383 dolara, što je manje nego u obje prethodne sezone (2017/2018 – 9.470.5134, 2018/2019 – 9.000.000). Svakako bi najsigurnija opcija za obje strane bila da se potpiše novi ugovor, ali će najvjerovatnije Bogdanović okušati sreću već sljedećeg ljeta.

Prošle sezone je srpski as bilježio 14,1 poen po meču, te 3,8 asistencija i 3,5 skokova za 27 minuta na parketu, ali su igre na Svjetskom prvenstvu u Kini (22,9 poena i 4,4 asistencije) pokazale da bi mogao da igra još bolje ove sezone.

(Blic Sport)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO